Anne Leinonen: Vaskinainen

Vaskinainen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuonelan pyörän liike pysähtyy. Maailman järjestys menee sekaisin, kun kuolleet eivät enää kierrä elämän suuressa kiertokulussa. Joet ehtyvät, uutta elämää ei synny. Pysähtymisen takana on Vaskinainen, ylpistynyt Tuonelan asukki, joka nousee kapinaan asioiden järjestystä vastaan. Kapina tukahdutetaan ja Vaskinainen karkotetaan Tuonelasta.

Maan päällä lammaspaimen Niilas saa kylänvanhimmilta tehtäväksi lähteä hakemaan apua kaupungista. Eihän kaupungista katastrofiin apua löydy, mutta Niilas lähtee matkaan, yhyttää matkan varrelta seurakseen Ulpukka-nimisen naisen ja päätyy lopulta pelastamaan koko maailman – toki monen mutkan kautta.

Vaskinainen on tyylikäs teos, jossa yhdistyvät kalevalaiset sävyt, antiikin legendat ja maailmanpelastusfantasian kuviot. Lopputulos on kiehtova ja omintakeinen seikkailu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...