Arja Puikkonen: Vastalaukkaa

Osta kirja itsellesi

Yläasteikäinen Kristin lähetetään siskoineen Saksasta takaisin Suomeen asumaan au pairin kanssa, vanhemmat tulevat perässä sitten kun ehtivät. Kristin ei tunne Suomesta kuin yhden tytön ennestään ja tallillakin ollaan ilkeitä. Saksaan jäänyttä omaa hevosta on ikävä.

Vastalaukkaa on eräänlainen kasvukertomus. Alkuun Kristin on yksinäinen ja tuntee tarvetta kuulua joukkoon. Kun hän pääsee kilpailemaan huonona pidetyn hevosen kanssa, hyväksyntää tulee muualta ja hän itse alkaa pikkuhiljaa tulla varmemmaksi.

On hyvä, että vielä on saatavilla tällaista laadukasta hevoskirjallisuutta, joka on suunnattu hivenen vanhemmille kuin niille ihan nuorimmille hevostytöille. Vaikka pidän myös seikkailullisesta hevoskirjallisuudesta, on hyvä, että sille on myös näitä arkisempia vaihtoehtoja ja vielä tällaisia, joissa kaikki ei ole täydellistä ruusuilla tanssimista.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.