Ellery Queen: Vastapeluri

Osta kirja itsellesi

New Yorkissa on neljä vanhaa linnaa symmetrisesti puiston ympärillä. Linnoissa asuu neljä serkusta, jotka perivät miljoonaomaisuuden, mikäli asuvat linnoissaan vielä puolisen vuotta. Luonnollisesti tämä kaunis järjestys järkkyy. Yksi serkuista saa postikortin, jossa on vain yksi kirjain. Pian kortin saamisen jälkeen tämä serkku kuolee — ikävä tapaus, satakiloinen kivenjärkäle putoaa tornista miesparan päähän.

Tapausta tutkii etsivä Richard Queen, jonka poika on kuuluisa dekkarikirjailija Ellery Queen. Ellery päätyy luonnollisesti osaksi tutkimuksia. Pian muillekin serkuille tulee samanlaisia kirjainkortteja. Kenenkä henki on vaarassa seuraavana ja pystyykö Ellery Queen ratkaisemaan mysteerin, ennen kuin on liian myöhäistä?

Vastapeluri on oivallinen kesädekkari. Ei nyt aivan ikimuistoisin klassikko, mutta aika pirullinen juoni tarinalle on sittenkin keksitty. Loppuratkaisu oli toisaalta odotettu, toisaalta mukava yllätys.

Kirjan on muuten haamukirjoittanut scifi-kirjailijana tunnettu Theodore Sturgeon.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...