Ellery Queen: Vastapeluri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

New Yorkissa on neljä vanhaa linnaa symmetrisesti puiston ympärillä. Linnoissa asuu neljä serkusta, jotka perivät miljoonaomaisuuden, mikäli asuvat linnoissaan vielä puolisen vuotta. Luonnollisesti tämä kaunis järjestys järkkyy. Yksi serkuista saa postikortin, jossa on vain yksi kirjain. Pian kortin saamisen jälkeen tämä serkku kuolee — ikävä tapaus, satakiloinen kivenjärkäle putoaa tornista miesparan päähän.

Tapausta tutkii etsivä Richard Queen, jonka poika on kuuluisa dekkarikirjailija Ellery Queen. Ellery päätyy luonnollisesti osaksi tutkimuksia. Pian muillekin serkuille tulee samanlaisia kirjainkortteja. Kenenkä henki on vaarassa seuraavana ja pystyykö Ellery Queen ratkaisemaan mysteerin, ennen kuin on liian myöhäistä?

Vastapeluri on oivallinen kesädekkari. Ei nyt aivan ikimuistoisin klassikko, mutta aika pirullinen juoni tarinalle on sittenkin keksitty. Loppuratkaisu oli toisaalta odotettu, toisaalta mukava yllätys.

Kirjan on muuten haamukirjoittanut scifi-kirjailijana tunnettu Theodore Sturgeon.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...