Ivan Bates ja Rachel Bates: Vauhtia, pikkuinen!

Vauhtia, pikkuinen!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vauhtia, pikkuinen! on lastenkirja ankasta. Se on ensimmäinen Rachel Batesilta suomennettu lastenkirja. Ivan Bates on puolestaan kuvittanut kolme muutakin teosta.

Tarina alkaa siitä, kun ankkapesue uiskentelee lammella. Pienin ankoista on nimeltään Piiperö ja hän jää jälkeen pesueestaan. Ankkaemo komentaa tätä, mutta Piiperöllä on vain pienet räpylät ja hennot siivet. Hänellä on kuitenkin jotain muuta arvokasta: suuri kiinnostus ympäröivää maailmaa kohtaan. Vaikka se kiinnostus saa Piiperön osittain jäämään perheestään jälkeen, auttaa se myös keksimään miten muut saa kiinni.

Kirjassa paras anti on Ivan Batesin suuret kuvitukset. Piiperö ympäristöineen esitetään hentoina kuvina ja kirjan iso muoto ottaa kuvista kaiken irti. Piiperö eroaa sisaruksistaan mukavasti ja vaikuttaakin mutaisena mukavan persoonalliselta.

Tarinan puolesta kirja on turhan yksinkertainen. Pieni ankka kun kerta toisensa jää emostaan jälkeen ja hyvin samaan tapaan saa ne kiinni. Vaikka keino kiinnisaamiseksi pintapuolisesti vaihtuikin joka kerta, olisin toivonut asioihin enemmän vaihtelua.

Tätä kirjaa voi suositella varsin nuorillekin lukijoille. Tarina on ytimekäs ja toimii hyvin vaikkapa iltasatuna.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...