Jakke Holvas: Vauvatarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jakke on toimittaja, joka alkoi tehdä muistiinpanoja heti, kun selvisi, että vaimon sisällä on muutama millimetri vauvaa. Isyyteen totuttautuminen alkoi todella alkumetreillä.

Kirja kuvaa isän tuntoja vauvan kasvaessa, syntyessä ja kehittyessä. Mukana on päiväkirja- ja vauvamuistoja, mutta vain sopivan lyhyesti sekä niiden kommenttiosuuksia. Muuten hän keskittyy isyyteen, ensimmäiseensä, joka on yllätys monellakin tavalla. Lisäksi hän miettii monia asioita, mm. miten isyydestä on sopiva ilmoittaa, pitääkö pöydänkulmia alkaa pehmustaa ja muita käytännön asioita. Onneksi osa kuitenkin jää automaattisesti vain ajatuksen asteelle.

Lapsi on syntyessään kiinalaisen mummon näköinen, mutta kaunistuu hetki hetkeltä. Alkaa kehuskelu kehityksellä ja rakkauden antamisen ja saamisen tarpeella. Mitä tekee raavas mies — kantaa vauvaa hellästi ympäri asuntoa sydän täynnä onnea ja uskaltautuu hädin tuskin lähikauppaan. Puolustaa vauvaansa muita uroita vastaan, kun vain joku katsahtaakin vaunuihin sekä vaihtaa vaipat suvereenisti. Luonteva kanssakäyminen vauvan kanssa alkaa olla päivittäistä, mutta vieläkin ihmetyttää, että joku ja jotakin voi rakastaa niin varauksettomasti.

Kirja on mielestäni tarkkanäköinen miehen näkökulma vanhemmuuteen ja isyyteen, lapseen ja hänen tarpeisiinsa. Suosittelisin tätä ensimmäistä kertaa isäksi tulevalle tai jo tulleelle, mukava lahjakin tämä voisi olla. Tässä ei anneta mitään varsinaisia neuvoja ja ohjeita, lähinnä pohditaan isäksi tulemista ja sen vaikutusta elämään, ei aina aivan vakavastikaan. Mukana kulkee isäksi tulon kauhut ja pelot sekä ihanuus. Mukava tuttavuus miehen kirjoittamaksi vauvakirjaksi, myös siksi, että tässä ei tuputeta mitään kasvatus- tai muita malleja. Nyt Jakella muuten on jo toinen harjoituskappale, poika…

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...