Luke Harding: Venäjän vakoojaverkosto

Venäjän vakoojaverkosto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toimittaja Luke Hardingin politiikkaa, korruptiota ja vakoilua käsitteleviin kirjoihin tarttuu aina mielellään. Uusin, Venäjän vakoojaverkosto, kertoo Venäjän kaikkialle ulottuvista vaikutusoperaatioista. Venäjän synkkä varjo peittää myös Donald Trumpin, jonka edesottamuksia Harding kävi läpi myös edellisessä teoksessaan Salajuoni.

Harding kuvailee Venäjän – ”laittoman mafiavaltion” – pyrkimyksiä saattaa länsivallat sekasorron valtaan. Keinoinaan se käyttää vakoilua, kyberiskuja ja rahaa. Se sekaantuu vaaleihin levittämällä valeuutisia, pelottelee toisinajattelijoita myrkyllä ja murhilla sekä ostaa länsimaisia, populismiin taipuvaisia poliitikkoja.

Harding on kirjoittanut suomenkieliseen laitokseen jälkisanat, joissa hän kuvaa Venäjän Suomeen kohdistamia toimia. Ainakaan Esko Aho tai Paavo Lipponen eivät tekstiä mielellään lue. 

Venäjän vakoojaverkosto on hyvin ajankohtainen ja jopa pelottava kirja. Harding peräänkuuluttaa ihmisiltä medialukutaitoa ja tervettä epäluuloa. Ilman niitä Venäjän – ja muidenkin  anarkiaa ja vaikutusvaltaa tavoittelevien valtioiden – pyrkimykset ovat vaarassa toteutua. 

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...