Luke Harding: Venäjän vakoojaverkosto

Venäjän vakoojaverkosto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toimittaja Luke Hardingin politiikkaa, korruptiota ja vakoilua käsitteleviin kirjoihin tarttuu aina mielellään. Uusin, Venäjän vakoojaverkosto, kertoo Venäjän kaikkialle ulottuvista vaikutusoperaatioista. Venäjän synkkä varjo peittää myös Donald Trumpin, jonka edesottamuksia Harding kävi läpi myös edellisessä teoksessaan Salajuoni.

Harding kuvailee Venäjän – “laittoman mafiavaltion” – pyrkimyksiä saattaa länsivallat sekasorron valtaan. Keinoinaan se käyttää vakoilua, kyberiskuja ja rahaa. Se sekaantuu vaaleihin levittämällä valeuutisia, pelottelee toisinajattelijoita myrkyllä ja murhilla sekä ostaa länsimaisia, populismiin taipuvaisia poliitikkoja.

Harding on kirjoittanut suomenkieliseen laitokseen jälkisanat, joissa hän kuvaa Venäjän Suomeen kohdistamia toimia. Ainakaan Esko Aho tai Paavo Lipponen eivät tekstiä mielellään lue. 

Venäjän vakoojaverkosto on hyvin ajankohtainen ja jopa pelottava kirja. Harding peräänkuuluttaa ihmisiltä medialukutaitoa ja tervettä epäluuloa. Ilman niitä Venäjän – ja muidenkin  anarkiaa ja vaikutusvaltaa tavoittelevien valtioiden – pyrkimykset ovat vaarassa toteutua. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...