Ann Cleeves: Vera : kuolemanhiljaisuus

Osta kirja itsellesi

Rikoskomisario Vera Stanhope ja hänen oikea kätensä, ylikonstaapeli Joe Ashworth, ovat tulleet suomalaisille tutuiksi sekä romaanista Kuolonkukkia että Vera -nimisestä tv-sarjasta. Nyt Vera löytää hotellin höyrysaunasta kuristetun sosiaalityöntekijä Jenny Listerin ruumiin, ja hänen tiiminsä alkaa tutkia tapausta, joka tuntuu oudosti liittyvän paikkakunnalla aiemmin tapahtuneeseen lastensuojelujuttuun.

Vera, se lihava naiskomisario valtavine kourineen, värjäytyneine hampaineen ja loputtomine kysymyksineen, on taitavasti piirretty hahmo. Hän on tuhti ja karski, mutta väistämättömän älykäs ratkoessaan murhajuttuja. Hänen hahmossaan on kuitenkin myös herkkyyttä ja tunteita: salaa hän kadehtii kaikkia niitä, joiden elämässä on parisuhde ja rakkautta. Ashworth, nuori perheenisä, joka edustaa kaikkea sitä, mistä Vera on elämässään jäänyt paitsi, kadehtii taas Veran vapautta, itsellisyyttä ja älyä.

Kuolemanhiljaisuus on taattua tasoa oleva romaani brittiläisen perusdekkarin ystäville.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kerrankin hieman erilainen päähenkilö – vanhempi, ei niin kovin kaunis perheetön nainen. Olen lopen kyllästynyt dekkareihin nivottuihin romansseihin (dekkarit dekkareina, romantiikkaa luen höpöhöpö-kirjoista jos siltä tuntuu), joten Vera miellyttää suuresti.
    Myös televisioversio oli onnistunut, kuten BBC:n poliisi/etsiväsarjat yleensäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.