Ann Cleeves: Kuolemanhiljaisuus

Kuolemanhiljaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikoskomisario Vera Stanhope ja hänen oikea kätensä, ylikonstaapeli Joe Ashworth, ovat tulleet suomalaisille tutuiksi sekä romaanista Kuolonkukkia että Vera -nimisestä tv-sarjasta. Nyt Vera löytää hotellin höyrysaunasta kuristetun sosiaalityöntekijä Jenny Listerin ruumiin, ja hänen tiiminsä alkaa tutkia tapausta, joka tuntuu oudosti liittyvän paikkakunnalla aiemmin tapahtuneeseen lastensuojelujuttuun.

Vera, “se lihava naiskomisario valtavine kourineen, värjäytyneine hampaineen ja loputtomine kysymyksineen”, on taitavasti piirretty hahmo. Hän on tuhti ja karski, mutta väistämättömän älykäs ratkoessaan murhajuttuja. Hänen hahmossaan on kuitenkin myös herkkyyttä ja tunteita: salaa hän kadehtii kaikkia niitä, joiden elämässä on parisuhde ja rakkautta. Ashworth, nuori perheenisä, joka edustaa kaikkea sitä, mistä Vera on elämässään jäänyt paitsi, kadehtii taas Veran vapautta, itsellisyyttä ja älyä.

Kuolemanhiljaisuus on taattua tasoa oleva romaani brittiläisen perusdekkarin ystäville.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...