Gard Sveen: Verikarkelot

Verikarkelot

Osta kirja itsellesi

Verikarkelot jatkaa siitä mihin Pimeän sylissä jäi – edeltäjä on syytä olla luettuna ennen tätä. Silloin Tommy Bergmann jahtasi murhaajaa, jonka teot muistuttivat Anders Raskin murhia – vaikka Rask itse oli vankilassa.

Tällä kertaa jahdataan murhaajaa, jonka poltettu ruumis löytyi – mutta niin vain 13-vuotias Amanda on kateissa ja teon takana vaikuttaisi olevan Jon-Olav Farberg, jonka pitäisi olla kuollut ja kuopattu.

Bergmannin kollegat pitävät tiukasti kiinni siitä, että Farberg on kuollut, mutta Bergmann haluaa tehdä kaikkensa pelastaakseen Amandan. Jäljet johtavat Liettuaan, jonne Bergmannkin lähtee, riskeeraten uransa ja uhmaten pomojaan.

Napakkaa, karmivaa ja väkivaltaista dekkaria on taas luvassa. Poikkeuksellista Verikarkeloissa on sen sivumäärä: tavallisesti näissä pohjoismaisissa dekkareissa on melko runsaasti sivuja, mutta tämä tarina jää noin 250 sivuun.

Miksikään välityöksi se ei kuitenkaan jää, kunhan on vain tiivis. Mielenkiintoista on nähdä, miten Gard Sveen tästä Tommy Bergmannin tarinaa jatkaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...