Antto Terras: Verinen Venäjä

Verinen Venäjä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Antto Terraksen tragikoominen ote on siirtynyt nyt käsittelemään Venäjää. Verinen Venäjä on tarinakokoelma Venäjällä tapahtuneista rikoksista. Kuten kirjan nimessä on luvattu, meno on veristä. 

Verinen Venäjä -kirjassa Antto Terras käy  tuttuun tapaansa läpi venäläistä rikoshistoriaa mustan huumorin kautta. Venäläisten rikosten yksityiskohtia kerrotaan pitkältä aikaväliltä: murhia ja muita hirmutekoja käsitellään Neuvostoliiton ajoilta aina 2020-luvulle, mutta rikosten verinen ydin ei silti olennaisesti muutu. 

Terraksen true crime -teoksia aiemmin lukeneille Terraksen tyyli on jo tuttua: maailman vaarallisin olento on ihminen. Terras kertoo murhista, kannibalismista, huijauksista, itsemurhista ja seksuaalirikoksista. Verinen Venäjä -kirjassa kauhuille antaa oman makaaberin sävynsä venäläinen poliisi- ja oikeuslaitos. 

Antto Terras on verrattoman taitava sanankäyttäjä. Hän kirjoittaa julmuuksista omalaatuisen kevyesti, mutta pystyy silti kuvaamaan uhrin armollisesti, rikosten tekijän julmasti ja rikosta tehottomasti tutkivan byrokraatin murskaavasti. Terraksen kuvaamat rikokset ovat toisinaan niin kamalia, ettei niihin auta kuin katarttinen nauru, ja sen Terraksen tyyli lukijoille onneksi suo. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...