Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt: Korkeampi oikeus

Korkeampi oikeus

Osta kirja itsellesi

Kuudes Sebastian Bergman -kirja jatkaa siitä, mihin edeltäjä Hylätyt yli kaksi vuotta sitten jäi. Vanhoja taidettiin muistella tarpeeksi, kun missään vaiheessa ei ajan kuluminen vaivannut, vaan pääsin hyvin kyytiin ja olennaiset asiat palasivat mieleen vaivatta.

Murharyhmän Vanja on vaihtanut kaupunkia Uppsalaan. Tutkittavaksi tulee törkeiden raiskausten sarja: joku huumaa naisia ruiskulla, vetää säkin päähän ja raiskaa. Kun tapauksia tulee useampi ja kuolemantapauksiakin sattuu, Uppsalan pomo haluaa mukaan parhaan profiloijan – eli Sebastian Bergmanin, jota Vanja inhoaa enemmän kuin ketään muuta.

Vanja palaa takaisin Tukholman murharyhmään, mutta ei saa välimatkaa Bergmaniin, koska murharyhmäkin otetaan mukaan tutkintaan. Inho Bergmania kohtaan on vain painettava mielestä, koska tärkeintä on saada sarjaraiskaaja kiinni ennen seuraavaa uhria.

Itse rikosjuttu on tässä vetävä, mutta edelleen pääosassa on murharyhmän henkilökemioiden ristiveto, jossa ihmiset vihaavat, rakastavat ja himoitsevat toisiaan. Aikaisemmissa osissa vähän huonolle suunnalle lähtenyt Billy alkaa hajota toden teolla, Sebastian Bergman taas onnistuu hillitsemään itseään hämmästyttävällä tavalla.

Vaikka rikos ratkaistaan, kaikki muu jää kesken. Odotan mielenkiinnolla, miten Billyn käy sarjan seuraavassa osassa, ja Bergmanin ja Vanjan suhdekin jää hyvin mielenkiintoiselle tolalle.

Itse juonessa ei ole mitään yhteyttä aikaisempiin osiin, mutta murharyhmän keskinäisten kuvioiden kannalta ei valitettavasti ole kuin yksi oikea ratkaisu: lukea nämä kirjat alusta, oikeassa järjestyksessä. Suuri harmi se ei ole, sillä sarja on hyvä. Mies joka ei ollut murhaaja, siis.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Hylätyt saa minulla jäädä viimeiseksi Sebastian Bergman -dekkariksi. Ei näitä jaksa määräänsä enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...