Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt: Hylätyt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sebastian Bergman -sarja on ehtinyt jo viidenteen osaansa. Tässä välissä sarja on vaihtanut kustantajaa Bazarilta Otavalle, mutta eipä se menossa näy. Tarina jatkuu siitä, mihin edellinen osa Mykkä tyttö sen jätti. Tämähän on vahvasti sellainen sarja, joka pitää lukea oikeassa järjestyksessä, eli mars matkaan lukemaan Mies joka ei ollut murhaaja, jos sarja ei ole vielä tuttu.

Hylätyt esittelee sarjamurhaajan, joka murhaa tunnetun tosi-tv-tähden. Uhri löytyy kesällä koulun luokkahuoneesta istumassa nurkassa, narrinlakki päässä, koepaperi selkään niitattuna. Koe mittaa yleissivistystä, eikä uhri ole päässyt kokeesta läpi.

Tämä ei tietenkään jää ainoaksi murhaksi. Torkel Höglundin johtama henkirikosyksikkö saa paiskia töitä täysillä saadakseen kylmäverisen murhaajan kiinni, vaikka apuna on mestaripsykologi Sebastian Bergman.

Kirjan suola on tietysti yksikön jäsenten ja Sebastian Bergmanin henkilökemia. Siitä ei sen enempää, jotta en paljasta sarjan aikaisempien kirjojen tapahtumia, mutta koko sarjan lukeneet saavat vaivannäölleen palkintoa henkirikosyksikön henkilösuhteiden kehityksen seuraamisesta.

Kiehtova kirja ja toimiva dekkari, tätä sarjaa on edelleen helppo suositella – mutta alusta on aloitettava, tässä ei parane oikoa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...