Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt: Mykkä tyttö

Mykkä tyttö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Carlstenin perhe teloitetaan julmasti. Murhaaja tulee kylään kun perhe on aamupalalla, ampuu perheenäidin heti etuovelle ja muiden perheenjäsenten vuoro on sen jälkeen. Yhtä asiaa murhaaja ei kuitenkaan osannut odottaa: perheessä on lasten serkkutyttö kylässä. Tyttö piiloutuu ja pakenee murhaajaa.

Rikoksen selvittely osoittautuu Torsbyn kylän paikallispoliisille liian vaikeaksi, joten hätiin kutsutaan tuttu murharyhmä. Myös Sebastian Bergman pääsee mukaan profiloimaan murhaajaa. Tapaus on haastava, mutta rikoksen selvittely saa lisävauhtia, kun rikoksen nähnyt tyttö löytyy. On vain yksi pieni ongelma: tytöllä on traumaperäinen stressireaktio, eikä hän pysty puhumaan. Poliisien on vain odotettava, milloin tyttö pystyy kertomaan, mitä näki – ja murhaaja on yhä vapaalla jalalla ja etsii myös tyttöä.

Mykkä tyttö on jännittävä dekkari, josta tekee erinomaisen sen henkilökaarti. Sarjaa lukeneille murharyhmän jäsenet – Sebastian, Torkel, Vanja ja Billy – ovat jo tuttuja ja moniulotteisia hahmoja. Murharyhmän jäsenten välinen vuorovaikutus ja henkilökohtaisen elämän käänteet eivät ole aivan ongelmattomia, mikä on osa kirjan viehätystä.

Oivallista jatkoa sarjalle, siis, mutta eipä tätä oikein voi suositella muille kuin Sebastian Bergman -sarjan lukijoille, jotka ovat lukeneet kaikki aikaisemmat kirjat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...