Tessa Gratton: Veritaika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Silla on amerikkalaisessa pikkukaupungissa asuva lukiolaistyttö, jonka maailma on murentunut hänen vanhempiensa väkivaltaisen kuoleman vuoksi. Vielä pahemmaksi asian tekee se, että hänen isänsä väitetään surmanneen vaimonsa. Pian vanhempiensa kuoleman jälkeen Silla saa postissa isänsä käsialalla kirjoitetun muistikirjan, joka sisältää erilaisia taikoja.

Eikö Sillan isä ollutkaan tuikitavallinen latinanopettaja, kuten Silla on luullut? Pian Sillakin huomaa osaavansa käyttää magiaa ja saa myös havaita, ettei hänen vanhempiensa kuolema ehkä ollutkaan niin selvä kuin miltä näytti. Mihin Sillan isä oikein oli sekaantunut? Sillan apuna tutkimuksissa ovat hänen veljensä sekä naapuriin muuttanut uusi poika, jonka elämään magia on myös vaikuttanut voimakkaasti. Kauhukseen he saavat huomata olevansa pelottavien tapahtumien keskiössä, eikä kukaan enää tiedä kehen voisi luottaa.

Veritaika on virkistävän omaperäinen fantasiakirja, josta ei puutu synkkyyttä, jännitystä tai romantiikkaa. Pitkän vampyyri- ja scifibuumin jälkeen on mukavaa lukea vaihteeksi magiasta, eikä senkään suhteen ole tyydytty ihan perinteisimpiin juonikuvioihin tiettyjä nuorten fantasiakirjallisuuden peruspiirteitä lukuunottamatta. Ei verta, väkivaltaa tai synkkiä juonenkäänteitä kammoaville!

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...