Piritta Kantojärvi: Viiden tähden vaellus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Retkeilijöiden ruokatottumuksia on varmaan yhtä paljon kuin retkeilijöitä. Yksi haluaa yksinkertaista ja energiapitoista ruokaa, toinen makuelämyksiä nuotiolla tunnelmoiden. Tämä kirja on kaukana purkkihernekeiton ja valmispastan maailmasta. Monet ohjeet vaativat paneutumista aiheeseen jo ennen retkeä. Viiden tähden vaellus alkaakin jo kotona.

Tekijän omiin kokemuksiin perustuvassa kirjassa on mukana esimerkiksi vinkkejä lapsen kanssa retkeilyyn ja pakkaamiseen, mutta pääosin se pysyy ruokateeman ympärillä. Retkityypit on jaettu kirjassa kuuteen kategoriaan koko perheen nuotioretkestä pitkään kalastusretkeen. Myös ruokien suunnittelu ja ohjeet noudattavat pitkälti retkijaottelua.

Reseptejä ja ohjeita on niin paljon, että jokainen löytää varmasti jotain kiinnostavaa. Mukana on retkiruokaklassikoita kuten loimukala ja tikkupulla, mutta myös paljon uusia makuelämyksiä kuten meririsotto, pähkinäpihvit tai paistettu maitohorsma.

Viiden tähden vaellus antaa paljon tietoa. Lukija voi valita omansa; haluaako yleisempää infoa vai tarkkaa nippelitietoa. Välillä mennään ehkä vähän liiankin pieniin yksityiskohtiin, mutta kyseessä on ennemmin opas kuin kannesta kanteen luettava retkikirja. Mielenkiintoinen lisä retkeilyaiheiseen kirjallisuuteen.

Kirjailijan Tunturikeittiö -blogi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Viiden tähden vaellus sivu 119: ”… eranto eli se, paljonko karttapohjoinen eroaa maantieteellisestä pohjoisesta, johon kompassi osoittaa”. Pieleen meni!
    Kehottaisin tutustumaan eranto-käsitteeseen, joka on selitetty melko hyvin wikipediassakin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Eranto
    Kompassi osoittaa magneettisen pohjoissuunnan, ei suinkaan maantieteelliseen pohjoiseen. Nyt kun MML ei enää paina karttoja, muuttuvan erannon selvittäminen vaatii lisävaivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...