Pasi Lönn: Viimeinen tili

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viimeinen tili on Pasi Lönnin ensimmäinen aikuisten dekkari, jota kannatti odottaa. Vaikka nuortendekkarit Hyppy syvyyteen ja Harhaisku olivat hyviä, tämä aikuisten dekkari kruunasi kaiken. Teksti oli kuin olisi avannut kuoharipullon. Se pääsi ihanasti valloilleen, siitä nautti ja siitä tuli hyvä olo.

Poliisina häärää rikosylikonstaapeli Lasse Flink ja paikka on Jyväskylä. Lasse on leski ja pienen Sara-tytön yksinhuoltaja. Töitä piisaa ja välillä tuntuu kaikki kaatuvan niskaan. Monta juttua yhtä aikaa, erilaisia työkavereita, kutkuttavia jännitteitä. Kaiken sekaan on ripoteltu kivaa huumoria.

Kun Lasse Flink puurtaa presidenttivierailun parissa, menneisyydestä putkahtaa vanha ystävä, joka tuo mieleen muiston, josta ei ole muutenkaan eroon päässyt. Miten siitä menneestä selviää, se onkin eräs osa kirjan tarinaa.

Lasse Flinkin työparina on Riitta Mäkinen, joka tuo kirjaan mukavan naisnäkökulman. Heidän suhde on yksi syy, miksi toivon kirjalle jatkoa.

Herkuttelin kirjalla pitkään, sillä en meinanut raaskia lukea sitä loppuun. Vaikka kirjassa oli monta lankaa, ne pysyivät loppuun asti järjestyksessä ja tulos oli loistava!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...