Mark Kuntz: Viimeinen tupakkamies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tupakka on kansakunnan pahimpia vihollisia. Kuitenkin kaikki yli 18-vuotiaat saavat ostaa tupakkaa laillisesti ja käyttää sitä kuinka paljon tahansa. Alkoholia ei myydä päihtyneelle, mutta tupakkaa saa ostaa aina. Kirjaa aloittaessa en tupakoinut, enkä tupakoi arvostelua kirjoittaessakaan.

Viimeinen tupakkamies huomaa olevansa savuttomissa juhlissa kun taas kerran muut ovat aloittaneet monelle tutun tupakkalakon. Tupakkamies menee parvekkeelle tupakalle, jonka aikana lakkolaiset ovat lähteneet jatkoille ja sulkeneet parvekkeen oven. Tupakkamiehellä on 27 tupakkaa ja koko kylmä yö aikaa ajatella savuisia muistelujaan.

Viimeinen tupakkamies on surkuhupaisan realistinen kertomus, josta jää lopuksi hyvä mieli. Tupakanhuuruiset koettelemukset ovat hyvin kerrottu, eikä voi kuin iloita jokaisesta yllättäen löydetystä tupakasta. Tupakka on epäterveellistä, mutta niin on moni muukin asia. Tupakoiminen on jokaisen oma valinta ja kirjan päähenkilö yksinkertaisesti nauttii tupakasta. Asioista on lupa nauttia, eikä aina tarvitse tuntea syyllisyyttä. Miksi pitäisi, kun elämä on joka tapauksessa epäterveellistä.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...