Niina Laitinen: Villasukkien vuosi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihana neulekirja taas, mihin näiden kanssa oikein joutuu? – Niina Laitinen on kaikkien suomalaisten sukanneulojien tuntema suunnittelija, jonka malleja olemme saaneet ihailla kansainvälisessä neuleyhteisö Ravelryssä sekä Facebookissa. Laitisen mallit, niin myös tässä kirjassa, liittyvät usein vuodenaikoihin sekä malleiltaan, väreiltään että langanpaksuuksiltaan.

Villasukkien vuosi sisältää 20 ohjetta, joissa kaikissa näkyvät hyvin selvästi Laitisen malleille tutut elementit: tietynlaiset palmikot, tietynlaiset pitsi- ja kirjokuviot; en vain oikein osaa näitä elementtejä sen tarkemmin määritellä sanoin. Alussa on lueteltu kirjassa käytetyt langat ohuisiin, keskipaksuihin ja paksuihin jaoteltuina ja annettu näille joitakin vaihtoehtoja. On mukavaa ja käytännöllistä, että nämä langat ovat kaikki neulojille suhteellisen tuttuja ja helposti saatavia.

Laitisen neuleille on ominaista se ihana piirre, että suurin osa niistä on aika lailla yksinkertaista neuloa mukana olevien hyvien ohjeiden avulla, mutta tulos on kuitenkin näyttävä ja vaikuttaa itse asiassa paljon monimutkaisemmalta. Aloin jo neuloa kirjan Kevät-osuuteen sijoitettua Anemone-pitsimallia, jossa mielestäni hyvinkin kaunis kukkamalli on ollut yllättävän helppo tehdä. – Vaikka olen suuri kirjoneuleiden ystävä, ovat Laitisen malleista pitsit ja palmikot kuitenkin enemmän minun mieleeni, mutta tämähän lienee makuasia.

Joten kiitos Niina Laitinen, kiitos Moreeni! Tämä kirja kuuluu minusta jokaisen villasukkien neulojan kirjahyllyyn.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...