Kati Lahtinen: Viri ja valkee : vanhan rakennuksen lämpö- ja energiatalous

Viri ja valkee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

K. M. Lahtisen kirja Viri ja valkee käsittelee vanhan rakennuksen lämpö- ja energiataloutta. Aihe on viime vuosina ollut hyvinkin ajankohtainen, sillä uudet energiatehokkuusvaatimukset ovat olleet varsin ristiriitaisia vanhan talon asukkaan näkökulmasta. Vaaditut energiaremontit kun tuntuvat tuhoavan niin talon rakennushistoriallisen arvon kuin rakennusteknisenkin toiminnan, ja uhkana on vanhojen talojen korjaaminen sairaiksi. Aiheesta on myös usein vaikea löytää tietoa, ja vanhojen talojen salat tuntevat remonttimiehetkin tuntuvat olevan katoava luonnonvara.

Kati Lahtinen tekeekin palveluksen kaikille vanhoja rakennuksia rakastavasti remontoiville ja tarjoaa tuhdin paketin aiheeseen liittyvää tietoa. Kirjasta löytyy myös faktatietoa siihen, miten vanhaa rakennusta voi ilman mittavia investointeja ja lisäeristämisiä asua ekologisesti ja rahaa säästäen.

Samalla lukija perehtyy vanhan talon rakennustekniseen toimintaan ja oppii huolehtimaan talonsa terveydestä. Tämän kirjan toivoisikin olevan pakollista luettavaa kaikille vanhan talon ostajille. Itse olen aiheeseen jo jonkin verran perehtynyt, mutta sain silti kirjasta paljon uutta tietoa ja myös uutta ajateltavaa. Suosittelen!

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...