Zadie Smith: Valkoiset hampaat

Osta kirja itsellesi

Mainetta niittänyt esikoiskirja kertoo pääosin kahdesta Englannissa asuvasta siirtolaisperheestä, joita kirjan alussa ei yhdistä muu kuin aviomiesten välinen ystävyys. Smith kuitenkin punoo melkoisen juonirakennelman henkilöiden ympärille, kuvaten muun  muassa kulttuurien yhteentörmäystä, maahanmuuttajaperheessä kasvamisen ongelmia, menneisyyden painolastia, biotieteitä, uskonnollisuutta ja fanaattista aktivismia.

Smithin vahvuutena on äärimmäisen elävä ja todentuntuinen henkilökuvaus. Henkilöt ovat inhimillisiä ja ihastuttavan moniulotteisia, sellaisia joista voi pitää vaikkei henkilön toimia henkilökohtaisesti hyväksyisikään. Henkilöitä on paljon ja kerronnan näkökulma vaihtelee, mutta tarina ei silti tunnu sekavalta. Hauska ja oivaltava kirjoitustyyli jättää lukijalle omaa tulkinnanvaraa ja tekee tekstin lukemisesta nautinnollista. Ainakin englanninkielinen alkuteos sai minut hykertelemään useasti.

Valkoiset hampaat on suositeltavaa luettavaa kaikille englantilaisuudesta ja monikulttuurisuudesta kiinnostuneille. Näiden henkilöiden juurikanavat ulottuvat syvälle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...