Zadie Smith: Valkoiset hampaat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mainetta niittänyt esikoiskirja kertoo pääosin kahdesta Englannissa asuvasta siirtolaisperheestä, joita kirjan alussa ei yhdistä muu kuin aviomiesten välinen ystävyys. Zadie Smith kuitenkin punoo melkoisen juonirakennelman henkilöiden ympärille, kuvaten muun  muassa kulttuurien yhteentörmäystä, maahanmuuttajaperheessä kasvamisen ongelmia, menneisyyden painolastia, biotieteitä, uskonnollisuutta ja fanaattista aktivismia.

Smithin vahvuutena on äärimmäisen elävä ja todentuntuinen henkilökuvaus. Henkilöt ovat inhimillisiä ja ihastuttavan moniulotteisia, sellaisia joista voi pitää vaikkei henkilön toimia henkilökohtaisesti hyväksyisikään. Henkilöitä on paljon ja kerronnan näkökulma vaihtelee, mutta tarina ei silti tunnu sekavalta. Hauska ja oivaltava kirjoitustyyli jättää lukijalle omaa tulkinnanvaraa ja tekee tekstin lukemisesta nautinnollista. Ainakin englanninkielinen alkuteos sai minut hykertelemään useasti.

Valkoiset hampaat on suositeltavaa luettavaa kaikille englantilaisuudesta ja monikulttuurisuudesta kiinnostuneille. Näiden henkilöiden juurikanavat ulottuvat syvälle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...