Conn Iggulden: Myrskylintu

Myrskylintu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Historiallisista romaanisarjoistaan tunnetun Conn Igguldenin uusin sarja on Ruusujen Sota. Aikaisemmin häneltä on käännetty Julius Caesarista kertova Keisari-sarja ja mongolien valloituksista kertova Valloittaja-sarja. Molemmat ovat suhteellisen kevyitä sarjoja, joita yhdistää helppolukuisuus ja toiminnallisuus.

Ruusujen sota siirtää lukijansa 1400-luvulle. Mahtavana sotataktikkona ja vahvana kuninkaana tunnettu Henrik V on kuollut. Hänen poikansa Henrik VI on vihdoin kasvanut aikuiseksi ja on valmis perimään valtaistuimen, jonka perijä on. Kasvuvuodet sijaishallitsijoiden alla eivät ole kuitenkaan tehneet Henrik VI muun aateliston silmissä vahvaa, vaan hän tuntuu neuvonantajien sätkynukelta.

Tähän johtopäätökseen tulee myös Yorkin herttua Richard, jolla itselläänkin on yhteys kruunuun. Valtapeli, jossa kumpikin osapuoli yrittää kerätä liittolaisia ja sopeutua tilanteisiin mahdollisimman hyvin käynnistyy.

Tarinan kerronta on ulkoistettu lukuisille hahmoille, jotka pyrkivät näyttämään tilanteen kummankin leirin näkökulmasta. Näiden joukossa on monia sivuhahmoja, jotka eivät ole kovinkaan suuressa vaikutusasemassa itse juonen kannalta. En ole aivan varma pidänkö ratkaisusta, sillä vaikka osa hahmoista onnistuu tekemään vaikutuksen, osa kärsii hieman mitäänsanomattomuudesta. Jotkin näistä “statistinäkökulmista” vain vilahtavat taustalla ja näiden toimiin – ainakaan ensimmäisen osan kohdalla – ei palata lainkaan.

Myrskylintu sisältää mukaansatempaavia taisteluita kuten Igguldenin aikaisemmatkin sarjat. Se jakanee lukijakuntaa ainakin jonkin verran. Sarja ei raakuudessa kuitenkaan eroa kamalan paljon esimerkiksi Bernard Cornwellin kirjoista, joten genren fanien pitäisi tietää mitä odottaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...