Conn Iggulden: Suojelija

Suojelija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Conn Iggulden on yksi käännetyimmistä historiallisen fiktion kirjoittajista. Lähes koko hänen tuotantonsa on käännetty suomeksi. Tunnetuimpia näistä ovat Keisari-sarja, joka sijoittuu Rooman valtakunnan aikaan ja Ruusujen sota-sarjasta. Tehtyään lyhyen visiitin fantasiakirjallisuuden maailmaan hän palasi historiallisen fiktion maailmaan Ateenalaiset-sarjalla.

Suojelija jatkaa siitä mihin Ateenan portit jäi. Persian hyökkäyksen torjunut Ateena on kärsinyt valtavasti ja sisäiset ristiriidat nostavat päätään. Persialaiset ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin luovuttaneet. Ateena on tulessa ja naiset ja lapset ovat evakuoitu. Sotaan ei ole kuitenkaan tulossa taukoa vaan Themistoklesin ja muiden kreikkalaisten on jatkettava taistelua Ateenan puolesta.

Igguldenin kirjoitustyylin vahvimmat puolet ovat nopeatempoinen ja henkilö­keskeinen tarinankerronta. Tarina etenee siivillä ja siihen on helppo heittäytyä mukaan. Taistelut ovat vauhdikkaita ja hyvin elokuvamaisia. Tarina-asetelma heikkojen puolustustaistelusta on vahva teema. Ilkka Rekiaron käännöstyö on tasaisella korkealla tasollaan.

Kirjassa on hieman sarjan toisen osan ongelmia. Massiiviset taistelut seuraa­vat toisiaan sarjassa, mikä hieman laskee niiden iskevyyttä. Sarjaan on myös tiedossa jatko-osa ja sitä hieman tunnutaan pohjustavan jo tässä osassa. Jotkin lukijat kaipaisivat varmasti syvyyttä niin tarinaan, kuin henkilö­hahmoihin. Kirjailijan muihin teoksiin tutustuneet ovat kuin kotonaan viihde­paketin kanssa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...