Madeline Miller: Akhilleen laulu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Patrokles on jo syntyessään pettymys isälleen kuninkaalle ja sopivan onnettomuuden sattuessa, kuningas häätää poikansa maastaan. Patrokles päätyy poikien harjoitusleiriin, jossa hän tapaa jo legendaarisen Akhilleen. Pojat ystävystyvät nopeasti ja ovat pian erottamattomia. Ystävyys muuttuu rakkaudeksi, eikä Akhilleen jumalallinen äiti, tai edes sota, voi heitä erottaa.

Troijan sota jatkuu vuosia ja siitä tulee sotilaille uusi erikoinen elämäntapa. Akhilleus vaikuttaa voittamattomalta, mutta Patrokles on se, joka voittaa ihmisten kunnioituksen kunnostautuessaan kenttälääkärinä. Jatkuva sota tuntuu lainatulta ajalta, sillä synkkä ennustus varjostaa jokaista taistelun päivää, eikä kukaan voi kohtaloaan paeta.

Historiallinen romaani on samalla jännittävä ja herättää Kreikan mytologian vaikuttavasti eloon. Kirja keskittyy Akhilleen ja Patrokleen suhteeseen sekä muihin ihmiskohtaloihin. Vaikka perusjuonen tietäisi, se ei vaikuta lukukokemukseen.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...