Madeline Miller: Akhilleen laulu

Osta kirja itsellesi

Patrokles on jo syntyessään pettymys isälleen kuninkaalle ja sopivan onnettomuuden sattuessa, kuningas häätää poikansa maastaan. Patrokles päätyy poikien harjoitusleiriin, jossa hän tapaa jo legendaarisen Akhilleen. Pojat ystävystyvät nopeasti ja ovat pian erottamattomia. Ystävyys muuttuu rakkaudeksi, eikä Akhilleen jumalallinen äiti, tai edes sota, voi heitä erottaa.

Troijan sota jatkuu vuosia ja siitä tulee sotilaille uusi erikoinen elämäntapa. Akhilleus vaikuttaa voittamattomalta, mutta Patrokles on se, joka voittaa ihmisten kunnioituksen kunnostautuessaan kenttälääkärinä. Jatkuva sota tuntuu lainatulta ajalta, sillä synkkä ennustus varjostaa jokaista taistelun päivää, eikä kukaan voi kohtaloaan paeta.

Historiallinen romaani on samalla jännittävä ja herättää Kreikan mytologian vaikuttavasti eloon. Kirja keskittyy Akhilleen ja Patrokleen suhteeseen sekä muihin ihmiskohtaloihin. Vaikka perusjuonen tietäisi, se ei vaikuta lukukokemukseen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...