Conn Iggulden: Ateenan Portit

Ateenan portit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Conn Iggulden on kirjailija, joka Suomessa on lyönyt itsensä hyvin lävitse. Häneltä on julkaistu historiallisia seikkailuromaanisarjoja. Viimeisimpänä kokeiluna Iggulden kokeili siipiään fantasiakirjallisuuden saralla Suolan valtakunta -sarjallaan. Ateenan portit on paluu tuttuun ja turvalliseen historiafiktioon.

Ateenan portit vie lukijansa antiikin Kreikkaan. Mahtava Persian valtakunta haluaa yhä laajentua, mutta Kreikan kaupunkivaltiot eivät halua alistua. Ateena on valtataistelun näyttämö ja heikentyy suuresti niin sodasta kuin keskinäisistä riidoista. Persia ei kuitenkaan luovuta helposti, koska luovuttamisella olisi varmastikin sisäpoliittisia seuraamuksia. Tarinan tärkeimpinä näkökulma hahmoina Ksanthippus ja Themistokles, jotka joutuvat yhdistämään voimansa yhteisen hyvän eduksi.

Henkilöhahmoihin ei uppouduta liiaksi, hahmot ovat olemassa juonen eteenpäin kuljettamista varten eikä toisinpäin. Taisteluihin ei keskitytä niin paljon kuin voisi olettaa, mikä saattaa olla ihan hyvä, sillä kyseiset välikohtaukset tuntuvat ehkä liiankin loppuun kuluneilta. Sen sijaan Ateenan politiikan kuvaaminen on mielenkiintoista ja tuntuu tuoreelta.

Igguldenin kirjoitustyyli on hiottua, nopeatempoista ja helppolukuista. Kaiken kaikkiaan Ateenan portit oli juuri sitä, mitä odotinkin. Se on varsin oivaa viihdekirjallisuutta, joka pitää otteessaan kirjan lukemisen ajan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...