Conn Iggulden: Imperiumin puolustaja

Imperiumin puolustaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Conn Igguldenin erikoisalaa on historiallinen fiktio. Hän on kirjoittanut sarjoja eri historiallisista merkkihenkilöistä kuten Julius Caesarista ja Tšingis-kaanista. Imperiumin puolustaja on neljäs osa Ateenalaiset-sarjaa. Näistä Leijona on tälle suora esiosa, siinä missä sarjan muut osat ovat enemmän itsenäisiä tarinoita.

Imperiumin puolustajan keskiössä ovat Perikles ja Kreikan kaupunkivaltiot. Kahden voimakkaimman kaupunkivaltion välit ovat kireät. Kun Spartaan iskee maanjäristys, Perikles näkee mahdollisuuden korjata välejä. Spartalaiset kuitenkin kieltäytyvät avusta ja Perikles näkee että tulevaisuudessa sota kaupunkivaltioiden välillä näyttää väistämättömältä.

Igguldenin vahvuus on kirjoittaa todella sulavaa juonta. Tarina etenee nopeasti, mukana on vauhdikkaita taisteluita ja valtataistelut ovat jännittäviä. Kirja on varsin viihdepainotteinen; historian kulkua on paikoin suuresti yksinkertaistettu vetovoimaisemman tarinan aikaansaamiseksi.

Kirjan pienenä heikkoutena on, että hahmot jäivät Periklestä lukuunottamatta hieman etäisiksi. Muuten Conn Igguldenin Imperiumin puolustaja on kelpo historiallinen romaani. Sitä voi suositella aihepiireistä kiinnostuneille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...