Warren Ellis: X-Men : Aavelaatikko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aavelaatikko on osa Ryhmä-X -jatkumoa, tarkemmin sanottuna kokoelma sisältää Astonishing X-Men numerot 25–35 ja Ghost Boxes 1-2, siten sisältäen kaksi juonikokonaisuutta. Itse olen ollut toistakymmentä vuotta ulkona sarjan tapahtumista ja lähestyin kokoelmaa osaksi matkana lapsuuteen.

Paljon sarjakuvassa on yhä samaa. Supervoimia omaavasta mutanttiryhmästä tunnisti varsin nopeasti lähes jokaisen ja sarjakuvaan pääsi heti sisään. Kohderyhmänä eivät siis kuitenkaan ole niinkään lapset, vaan nuoret aikuiset.

Aavelaatikon alussa supervoimia omaava mutanttiryhmä on asettunut San Franciscoon, jossa poliisi pyytää X-ryhmän apua oudon palavan ja leijuvan kuolleen tapauksen selvittämiseksi. Tästä käynnistyy varsin lennokas seikkailu klassiseen Marvel-tyyliin.

Kirjoittaja Warren Ellis hyppäsi Astonishing X-Menin kirjoitusvastuuseen pitkän Josh Whedonin kirjoitusputken jälkeen. Whedon jätti jälkeensä valtavat saappaat, sillä hänen aikanaan sarja nousi suureen suosioon ja sai myös Eisner-palkinnon. Whedonin kausi Astonishing X-Menin peräsimessä kului keskittyen vahvojen henkilöhahmojen sielunmaailman kuvaamiseen ja lehden oman juoniketjun seuraamiseen. (Crossovereita ei lehdessä nähty.)

Warren Ellisillä on pitkän linjan ura sarjakuvien parissa. Parhaiten hän lienee tunnettu Transmetropolitan -cyberpunk sarjakuvastaan. Hänen tuotoksensa ovat monena vuonna tuoneet hänelle useita Eagle-palkintoja (jota pidetään Britannian suurimpana sarjakuvapalkintona). Warren Ellisistä on myös varsin hyvä dokumentti nimeltään Warren Ellis: Captured Ghosts, mikäli miehen taustat kiinnostavat.

Kuvituksen puolella Aavelaatikosta ei voi pahaa sanaa sanoa. Bianchi ja Jimenez ovat luoneet häikäisevän tyylikkään piirrosjäljen, joka välittää Ellisin kirjoitusten tunnelman hyvin. Toiminta näyttää mainiolta ja muutenkin kokonaisuutena kokoelma on erittäin edustava.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...