Steph Swainston: Kuolemattomien kaarti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nelimaan maailmaa ovat satojen vuosien ajan uhanneet jättiläismäiset turilaat, jotka pikkuhiljaa valloittavat ihmisiltä lisää tilaa. Ihmisillä on apunaan kuolematon keisari ja tämän Piiri, 50 alojensa huippua edustavan kuolemattoman joukkio. Kirjan kertoja Jant on keisarin viestinviejä, maailman ainoa lentotaitoinen ihminen.

Sotaa turilaita vastaan käydään, mutta se ei ole valtakunnan ainoa murhe. Kuolemattomilla on omat keskinäiset kiistansa, jotka uhkaavat ihmiskunnan selviytymistä. Viestinviejä Jantilla taas on omat huolensa, muun muassa vakavansorttinen huumeriippuvuus.

Aivan vailla puutteita Kuolemattomien kaarti, ei ole — mainittakoon vaikka se, että 50 kuolemattoman piiristä kirjassa esiintyy ehkä tusina. Muut lienevät täysin joutoväkeä? Viat ovat kuitenkin anteeksiannettavia, sillä tarina itsessään on aivan riittävän jännittävä.

Kuolemattomien kaarti on kiistatta omaperäinen fantasiaromaani. Sen maailma on erikoinen ja kirjassa riittää mielenkiintoisia käänteitä. Suosittelen kirjaa ehdottomasti fantasiaa lukeneille, sillä se on mukavaa vaihtelua tavanomaisesta. Kannattaa tosin varata jatko-osa Aika on lahjoista suurin saataville, sillä jos tästä tykkää, haluaa jatkaa jatko-osaan saman tien, sen verran kesken juttu jää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...