Steph Swainston: Uusi maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tähtifantasialla palkittu Uusi maailma on Nelimaa-sarjan tähän asti paras osa. Se vääntää jännitystä ja toimintaa pykälän kovemmalle. Sota hyönteisvihollisia, turilaita, kohtaan jatkuu kiivaana. Taistelupaikkana on jälleen Slake’s Cross, josta Komeetta Jantille on jäänyt ikävät muistot: Jant oli kuolla vuoden 1925 suuressa turilashyökkäyksessä Slake’s Crossissa.

Nyt kuolemattomien Piirin arkkitehti Frost on rakentanut Slake’s Crossiin mahtavan padon, jonka avulla turilaita pystytään hallitsemaan – ne kun eivät pärjää vedessä. Tämä insinööritaidon riemuvoitto tulee antamaan Piirille etulyöntiaseman turilaita vastaan käytävässä taistelussa.

Juuri ennen kuin pato aiotaan juhlallisesti avata, käy ilmi, että Piirin jousiampujan Salaman tytär Cyan on kadonnut Hacilithin kaupunkiin. Jant lähtee pelastamaan Cyania, mutta se ei olekaan aivan helppoa edes maailman ainoalle lentävälle miehelle. Ja kun Jant Cyanin kanssa palaa takaisin, padolla on tiedossa suuria vaikeuksia, jotka johtavat Kuolemattomien kuolemiin ja jotka saavat jopa Linnaansa yli tuhanneksi vuodeksi eristäytyneen keisarin liikkeelle…

Uusi maailma on kiehtova kirja. Steph Swainston on luonut fantasiamaailman, johon erilaiset modernit elementit sujahtavat vaivattomasti. Aurinkolasit, farkut, t-paidat… maailma on kiehtova, ja ehkäpä kiehtovimmillaan tässä kirjassa. Tarina ainakin kiitää kutkuttavalla tavalla. On oikeastaan harmi, että trilogia päättyy tähän. Swainston ei kuitenkaan ole hylännyt Nelimaata. Vuonna 2010 ilmestyi Above the Snowline, joka kertoo Jantin alkuvaiheista Piirissä. Toivottavasti sekin suomennetaan vielä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Oon Portti+Tähtivaeltajarästikasassa vähän jäljissä, joten tämä on livahtanut ohi, mutta kiitos tiedosta. Sarja menee lukulistalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...