Terhi Rannela: Yhden promillen juttuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Terhi Rannelan uutuuskirja Yhden promillen juttuja on havahduttava kuvaus siitä, millaista nuorten elämä nyky-Suomessa saattaa olla. Kirja koostuu yksittäisistä tarinoista, joissa elämää tarkastellaan nuorten silmin. Yhdistävänä tekijänä tarinoissa on alkoholi, joka jollakin tavoin vaikuttaa kaikkien kirjan nuorten elämään.

Kirjassa saavat äänen muun muassa alkoholistivanhempien lapsi, juhliessa itsensä velkaannuttanut nuori nainen, itsensä hengiltä hölmöilevä teinipoika, netissä nuoria tyttöjä vaanivia miehiä käräyttävä tyttöporukka ja monet muut nuoret, joilla todellakin on ajankohtaista sanottavaa. Kirjan tarinat ovat fiktiivisiä, mutta ne voisivat aivan hyvin olla totta.

Rannela kirjoittaa elävästi, nuorekkaasti ja moralisoimatta. Tarinat imaisevat lukijan mukaansa, ja houkuttelevat tarttumaan yhden loputtua heti seuraavaan. Jos oma lapseni olisi teini-ikäinen, hankkisin tämän kirjan hänelle heti. Ja lukisin myös itse, sillä kirja onnistuu tavoittamaan jotakin hyvin olennaista nuorten elämästä. Nämä tarinat houkuttelevat myös vähemmän lukevia, sillä lyhimmillään sivuja saattaa olla vain pari.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...