Ville Pirinen: Yhesti yhes kaheksannes paikas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joskus kaukaisella 1980-luvulla musta mies oli pitkän matkan linja-autossa jossain päin Keski-Suomea ihmetys. Autonkuljettajienkaan perusvaatimuksiin ei kuulunut kielitaito, eikä surkeaa englantia sönkkäävästä suomalaismatkustajastakaan varsinaista apua ollut. Mutta miten sitten kävikään? Nopea leikkaus 2010-luvun sosiaalisen median aikakaudelle: Ruotsin-laivan vessassa tapahtuu omituinen vahinko, jonka aiheuttaja ei ymmärrä, mitä tapahtui. Mitä tekevät todistajat? Siis sen jälkeen, kun kuvat on ladattu Instagramiin ja muualle. Mietipä sitä, kun olet saanut kätesi sopivaan asentoon.

Yhesti yhes kaheksannes paikas jatkaa Ville Pirisen jo aiemmin hyväksi todettua urbaaneihin legendoihin perustuvaa sarjakuvareportaasisarjaa. Kenelle nämä tarinat ovat tapahtuneet, on sivuseikka – pääasia on, että ne kerrotaan. Mutta tämä ei riitä Piriselle: koko kirjasen parasta antia ovat Pirisen kommentit tapahtuneista. Jo esipuhesivulla itseironinen Pirinen kertoo, että pitkän sarjan piirtäminen kysyy voimia: kuusi vuotta vanhan reippaan rasvaletin on korvannut harmaapartainen hampuusi.

Itse pidän Pirisen eläväisestä piirrostyylistä. Myös hänen tapansa hakea merkitystä pienistä poikkeamista arkisiin tapahtumiin viehättää. Yhesti yhes kaheksannes paikas on Pirisen sarjan parhaita osia, suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...