Ville Pirinen: Yhesti yhes X paikas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaikkihan me tiedämme makoisan tai ällöttävän jutun, joka on tapahtunut jollekin sukulaisellemme tai työkaverin tyttöystävän enolle. Minunkin veljeni kerran nuorempana… Nämä kaupunkitarinat ovat taattua illanistujaisviihdettä, ja ei kai niitä kukaan omasta päästänsä keksi. Pakkohan niiden on olla totta, koska ne ovat niin uskomattomia!

Yksi mielenkiintoinen kontribuutio jutunkerrontaperinteeseen on Ville Pirisen Yhesti yhes X paikas -sarjakuvasarja. Sarjan ensimmäinen osa Yhesti yhes paikas ilmestyi 2009, ja tähän asti sarjan tuorein osa on vuonna 2013 ilmestynyt Yhesti yhes seitsemännes paikas. Kaikkien pienikokoisten albumien idea on sama: Pirinen kertoo sanoin ja kuvin muutaman erikoisen tai muuten kertomisen arvoisen ihan varmasti toden tarinan.

Pirisen kiemurainen kynänjälki on helposti tunnistettava ja persoonallinen. Jutut ovat nasevia ja toden totta erikoisia. Aiheet liikkuvat paikoin melko makaabereissa sfääreissä. Otetaan vaikka esimerkkinä yksi tyyppi Saksan-matkalla, joka vahingossa oksentaa ravintolan vessassa tuntemattoman asiakkaan päälle ja vetää tätä varmuuden vuoksi vielä turpaan. Tai sitten yhdessä paikassa ollut outo paitakauppias, jolle kaikki bändipaidat olivat melko samankaltaisia.

Yhden jutun tsekkaamiseen menee aikaa vain muutamia minuutteja, koko pikkualbumin lukee myös hetkessä. Oikeastaan ei ole väliä, mihin albumeista tarttuu. Kaikkiaan Yhesti yhes X paikas on kiehtova dokumentaatioprojekti, jolle toivon edelleen jatkoa. Toivotan Kirjavinkkien lukijoille viihdyttäviä hetkiä Ville Pirisen juttujen parissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...