Ville Pirinen: Yhesti yhes X paikas

Yhesti yhes paikas 1–3

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaikkihan me tiedämme makoisan tai ällöttävän jutun, joka on tapahtunut jollekin sukulaisellemme tai työkaverin tyttöystävän enolle. Minunkin veljeni kerran nuorempana… Nämä kaupunkitarinat ovat taattua illanistujaisviihdettä, ja ei kai niitä kukaan omasta päästänsä keksi. Pakkohan niiden on olla totta, koska ne ovat niin uskomattomia!

Yksi mielenkiintoinen kontribuutio jutunkerrontaperinteeseen on Ville Pirisen Yhesti yhes X paikas -sarjakuvasarja. Sarjan ensimmäinen osa Yhesti yhes paikas ilmestyi 2009, ja tähän asti sarjan tuorein osa on vuonna 2013 ilmestynyt Yhesti yhes seitsemännes paikas. Kaikkien pienikokoisten albumien idea on sama: Pirinen kertoo sanoin ja kuvin muutaman erikoisen tai muuten kertomisen arvoisen ihan varmasti toden tarinan.

Pirisen kiemurainen kynänjälki on helposti tunnistettava ja persoonallinen. Jutut ovat nasevia ja toden totta erikoisia. Aiheet liikkuvat paikoin melko makaabereissa sfääreissä. Otetaan vaikka esimerkkinä yksi tyyppi Saksan-matkalla, joka vahingossa oksentaa ravintolan vessassa tuntemattoman asiakkaan päälle ja vetää tätä varmuuden vuoksi vielä turpaan. Tai sitten yhdessä paikassa ollut outo paitakauppias, jolle kaikki bändipaidat olivat melko samankaltaisia.

Yhden jutun tsekkaamiseen menee aikaa vain muutamia minuutteja, koko pikkualbumin lukee myös hetkessä. Oikeastaan ei ole väliä, mihin albumeista tarttuu. Kaikkiaan Yhesti yhes X paikas on kiehtova dokumentaatioprojekti, jolle toivon edelleen jatkoa. Toivotan Kirjavinkkien lukijoille viihdyttäviä hetkiä Ville Pirisen juttujen parissa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...