Marko Hautala: Kuokkamummo

Osta kirja itsellesi

Te mietitte, mitä Kuokkamummo tekee. Kuokkamummo tappaa lapsia.

Lähiön kellarissa siirretään kansanperinnettä eteenpäin, kun nuoret kertovat toisilleen kauhujuttuja Kuokkamummosta. Perinne on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja herättää yhä pelkoa.

Vanhat pelot riivaavat myös Samuelia ja Maisaa, nyt jo aikuisia Kuokkamummon vaikutuspiirissä kasvaneita. Samuel on perustanut perheen ja siirtynyt elämässään eteenpäin, mutta isän kuolema tuo lapsuusmuistot mieleen, ja teininä menetetyn rakkauden. Maisa tekee uskontotieteen väitöskirjaa Kuokkamummon legendasta ja näkee tarinoissa uskonnon piirteitä.

Traumansa molemmilla, eikä nuorempikaan sukupolvi jää ilman. Ihmisiä katoaa, ja on kadonnut ennenkin. Urbaanilegendat ovat urbaanilegendoja, vaan entäs kun ihmisiä katoaa ja kuolee ihan oikeasti?

Näkökenttä pimeni. Paksu kangas vedettiin hänen päänsä yli. Se asettui ihoa vasten, pakotti päästämään irti puhelimesta, pisteli kasvoja ja löyhkäsi kellarille ja hänen omalle pahanhajuiselle hengitykselleen, kun hän huusi kangasta vasten.

Kuokkamummo on synkkä, pelottava kirja, jossa Marko Hautala on tarttunut todelliseen vaasalaiseen urbaanilegendaan ja rakentanut siitä jotain todella karmivaa. Kuokkamummo on vakuuttava ja pelottava kauhukirja, jonka luoma tunnelma on todella selkäpiitä karmiva. Erinomaista työtä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tämä kuulostaa kiinnostavalta, ihan nimeä ja kansikuvaa myöten. Mummothan on kilttejä ja ennenkaikkea vaarattomia, ehkä siksi kuokkamummo kuulostaa tosi pelottavalta, ihan niin
    kuin lapsikummitukset. Jotenkin vinkki tuo mieleen Korkea-ahon Tummempaa tuolla puolen, onkohan näissä joitain samankaltaisuutta?

  2. Kyllähän tässä jotain samaa fiilistä on, paluuta lapsuuden juttuihin, mutta juonet nyt ovat aika erilaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...