Marko Hautala: Musta kieli

Musta kieli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marko Hautala on Tiiliskivi– ja Kalevi Jäntin palkinnolla ansioitunut kauhukirjailija. Musta kieli on hänen kymmenes aikuisille suunnattu kauhuromaani ja itsenäinen jatko-osa hänen aikaisemmalle Kuokkamummo-kirjalleen.

Mustassa kielessä poliisi etsii suurta joukkoa kadonneita ihmisiä. Tapaukset ovat hankalia, koska syytä näille ei tunnu löytyvän. Epätoivoissaan poliisi kysyy apua meedio Madame Lunalta, jonka kautta alkaa avautua kadonneiden kohtalo. Tämä toimii tarinan kehyskertomuksena, jonka kautta valotetaan erinäiset katoamiset.

Kehyskertomuksen sisällä olevat tarinat ovat tunnelmallisia ja kerronta saa lukija sitoutumaan kirjan tapahtumiin hyvin. Alun perin irrallisilta tuntuvat tarina-osiot nivoutuvat yhteen kirjan edetessä pidemmälle.

Marko Hautalaa monessa yhteyksissä on kutsuttu Suomen Stephen Kingiksi. Ensin tästä helposti ajattelee, että se on yksinkertaisesti siksi, että Hautala on Suomen kuuluisin kauhukirjailija, siinä missä King koko maailman tunnetuin. Yhtymäkohtia näiden välillä on kuitenkin muitakin: Hautala tuo kauhun varsin normaaleihin ympäristöihin ja kuvaa ihmisläheisesti tarinaansa.

Kotimaahan sijoittuva kauhu on siinä määrin harvinaista, että sen miljöö tuntuu jännittävältä. Marko Hautalan Musta kieli on ensiluokkaista kauhua. Siihen kannattaa tutustua, jos lajityyppi vähänkään kiinnostaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...