Jenni Kokander: Yksi miljoonasta

Yksi miljoonasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jenni Kokander on näyttelijä ja erinomaisen hyvä sellainen. Vaan hänpä onkin kirjoittanut jo parikin kirjaa ja tämä, Yksi miljoonasta, on se toinen. Nyt onkin vuorossa melkoinen jännäri, sillä kirjassa osutaan pyöräkellariin, jossa on ruumis.

Orvokki on lentoemäntä ja miten niin juuri hän on ruumiina pyöräkellarissa? Kuka hänet ensimmäisenä sieltä bongaa, niin Mikael 8v, joka katoaa sen siliän tien. Siinä sitä onkin pähkinää purtavaksi.

Kaikkea on tapahtunut ja niistä kerrotaan aika lailla takautuvasti. Orvokki ja Kuisma ovat sisaruksia ja toistensa parhaat kaverit. Ovat sijoitettuina isovanhempiensa luokse ja vain vaari on se biologinen isoisä, mutta sodan vaurioittama, jota saa pelätä. Orvokki ja Kuisma ovat toinen toisensa turvana.

Kaisa on kriminaalipsykologi, jonka kontolle napsahtaa yhtä sun toista. Poliisit, mm. Siivola, tutkivat tapauksia ja yksi niistä on Orvokin murha.
Mikael on poikanen, jonka isä on uusissa naimisissa ja äiti vain nukkuu. Uskonto on ollut vahvasti mukana. Lapsen ääni on kuitenkin hyvin vahvasti mukana ja se on kiintoisaa.

Kirja on täynnä vähän surullisia ihmisiä, joilla on oma surullinen tarinansa, mutta miten hyvin kerrottu, niin ajatuksia täynnä kaikki. Ihan kuin jokainen olisi vähän hukassa, mutta ei kovin pahasti, vaan että voi vielä löytyä.

Yksi miljoonasta, hieno kuvaus siitä, että kukin meistä on yksi miljoonasta, silti omanlaisensa, omine murheineen ja niiden käsittelyssä jokainen on ainutlaatuinen. Kannattaako surra ja pelätä, oikeastaan mitään.

Tykkäsin kovasti tästä kirjasta, jos voisi sanoa, niin jopa enemmän kuin siitä ensimmäisestä kirjasta, joka on Sukupuuttoon kuolleiden planeetta, jota ei olekaan täällä vinkattu.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...