Vera Vala: Sisilialainen puolustus

Sisilialainen puolustus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Italiaan vakituisesti asumaan muuttaneen suomalaisen kirjailijan Vera Valan dekkarit ovat tähän mennessä aina sijoittuneet Italiaan eikä hänen uusin teoksensa, Salla Kotka -dekkarisarjan toinen osa Sisilialainen puolustus, ole poikkeus. Sisilialainen puolustus viittaa shakkiin ja ainakin 1500-luvulta alkaen tunnettuun avaussiirtoon, joka edelleen on yksi käytetyimmistä shakissa, mutta se viritää lukijan myös oikein mainiosti Milanon seudulla toimivan sarjamurhaajan ja häntä jahtaavien tutkijoiden siirtojen seuraamiseen.

Salla Kotka jatkaa oikeuspsykologian opintojaan ja päätyy opintojensa kautta tutkimaan Milanon seutua terrorisoivan Harlekiinina tunnetun prostituoituja tappavan sarjamurhaajan tekoja. Sallan miesystävä Cecare on mukana murhien tutkinnassa Milanon poliisin puolelta ja on siksi paljon poissa ja Sallan kanssa vain, kun se hänen aikatauluihinsa sopii. Valitettavan useat vapaaillat ja -yöt Salla käyttääkin sitten ruokkiakseen halua vastustaa väkivaltaisia miehiä; halua, joka kumpuaa hänen oman äitinsä kuoleman aiheuttamasta käsittelemättömästä traumasta. Milanon yö ja yössä liikkuvat prostituoidut ovat myös Harlekiinin tarkkailun kohteena ja Salla on tietämättään yllättävän lähellä sarjamurhaajaa.

Italia on fantastinen ympäristö dekkarisarjalle ja Vala kirjoittaa mainiosti limittäin rakentuvan juonen, joka pitää lukijan otteessaan. Tämä dekkarisarjan toinen osa toimii mainiosti myös lukijoille, jotka eivät ole sarjan ensimmäistä osaa lukeneet, sillä kirjan henkilöhahmojen taustoja kerrataan juuri sopivasti. Italiaan juurtuneena suomalaisena Vala kuvaa myös kiinnostavasti italialaista kulttuuria suomalaisesta näkökulmasta, mikä lisää maukkaan lisäkerroksen muutoinkin onnistuneeseen kokonaisuuteen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...