Karo Hämäläinen: Yksin : romaani Paavo Nurmesta

Osta kirja itsellesi

”Aloittaminen ei ole vaikeinta. Vaikeinta on se, mikä on sitä ennen.”

Karo Hämäläinen on kirjoittanut niin lastenkirjoja kuin trillereitäkin. Hän työskentelee toimittajana ja Parnasson vastaavana tuottajana. Nyt hän on kirjoittanut romaanin juoksija Paavo Nurmesta Nurmen näkökulmasta. Nurmen elämää kuvataan lapsuudesta kuolemaan.

Läpi teoksen minun oli vaikea asettua Nurmen puolelle teoksessa, vaikka hän oli päähenkilö. Hän vaikuttaa kirjassa itsekeskeiseltä ja -rakkaalta sekä yhteen asiaan keskittyneeltä. Miltei narsistilta!

Hämäläisen ansiona selkeästi on taustatietojen perkaaminen ja juoksijan nahkoihin asettuminen. Kirja on niin elävästi kirjoitettu, että on vaikea muistaa, ettei se ole itsensä Nurmen kirjoittama.

Turun Sanomien arvostelussa povattiin kirjan kamppailevan vuoden urheilukirjan tittelistä. Mielestäni se on vuoden urheilukirja. Sohvaperunakin, kun pääsee niin ketterästi luikahtamaan ikonisen juoksijan lenkkareihin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...