Karo Hämäläinen ja Salla Savolainen: Hurraa Helsinki! : Ikioma kaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hurraa Helsinki! : Ikioma kaupunki on Helsingin World Design Capital -vuoden kunniaksi julkaistu lastenkirja. Mukana on vaihtelevaa suomalaista designia melko laajana valikoimana: tavallisten astioiden ja koriste-esineiden lisäksi on mukana esimerkiksi vaatteita, arkkitehtuuria ja kaupunkisuunnittelua.

Kirjan tekstiosuus koostuu pienistä palasista: koko ajan mukana kulkevasta tarinasta ja sitten erilaisista tietoiskuista. Varsinainen tarinaosuus on aika lyhyt ja mitäänsanomaton, joten pelkkänä tavallisena kuvakirjana tätä ei ehkä kannata lukea. Kirja toimii siis paremmin tietokirjana. Tietoruudut kertovat design-asioista, niiden tekijöistä ja erilaisista ilmiöistä. Ne olivat omasta mielestäni kirjan paras ja kiinnostavin osuus.

Tätä voi käyttää myös eräänlaisena Helsinki-oppaana, kun mukana on erilaisia näkemisen arvoisia paikkoja keskustasta ja sen ympäristöstä. Kuvitus on kiva ja kirja on kokonaisuutena muutenkin toimiva. Lapsenomaisesta ulkomuodosta huolimatta kirja on kiinnostava myös aikuisille. Toisaalta mietinkin sitä, että onko tieto-osuus lapsille liikaa tai ovatko he edes kiinnostuneet koko design-teemasta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...