Tiina Lehikoinen: Yksityisiä tragedioita

Yksityisiä tragedioita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiina Lehikoinen on runoilijana ja Tuli&Savu-lehden päätoimittajana tunnettu kirjailija, joka tekee nyt proosadebyyttinsä.

Yksityisiä tragedioita on nimensä mukaisesti kokoelma perin onnettomia ihmiskohtaloita. Jos haet kirjallisuudesta hyvää mieltä ja leppoisia tunnelmia, tämä kokoelma kannattaa jättää väliin. Toivonpilkahduksia näissäkin jutuissa tuikkii siellä ja täällä, mutta yleissävy on tumma.

Heti ensimmäinen novelli Punainen sukeltaja lyö turhat luulot pois. Tanssihiiret alkaa viattomasti kutsulla luokkakokoukseen, mutta kutsu herättää kaikkea muuta kuin miellyttäviä muistoja koulukiusaamisesta ja ankeasta lapsuudesta.

Parhaimmillaan kokoelma on novellissa Vasikka kylpyammeessa, jossa alkuun vaatimattomalta vaikuttava hulluus saavuttaa epämiellyttävät mittasuhteet.

Jos vain jaksaa lukea synkeitä kohtaloita toisensa perään, Yksityisiä tragedioita on parhaimmillaan koskettava ja enimmäkseen nautittava novellikokoelma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...