Tiina Lehikoinen: Yksityisiä tragedioita

Osta kirja itsellesi

Tiina Lehikoinen on runoilijana ja Tuli&Savu-lehden päätoimittaana tunnettu kirjailija, joka tekee nyt proosadebyyttinsä.

Yksityisiä tragedioita on nimensä mukaisesti kokoelma perin onnettomia ihmiskohtaloita. Jos haet kirjallisuudesta hyvää mieltä ja leppoisia tunnelmia, tämä kokoelma kannattaa jättää väliin. Toivonpilkahduksia näissäkin jutuissa tuikkii siellä ja täällä, mutta yleissävy on tumma.

Heti ensimmäinen novelli Punainen sukeltaja lyö turhat luulot pois. Tanssihiiret alkaa viattomasti kutsulla luokkakokoukseen, mutta kutsu herättää kaikkea muuta kuin miellyttäviä muistoja koulukiusaamisesta ja ankeasta lapsuudesta.

Parhaimmillaan kokoelma on novellissa Vasikka kylpyammeessa, jossa alkuun vaatimattomalta vaikuttava hulluus saavuttaa epämiellyttävät mittasuhteet.

Jos vain jaksaa lukea synkeitä kohtaloita toisensa perään, Yksityisiä tragedioita on parhaimmillaan koskettava ja enimmäkseen nautittava novellikokoelma.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...