Riikka Pulkkinen: Raja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anja Aropalon vasta keski-ikäinen mies on sairastunut Alzheimerin tautiin, ja Anja on luvannut miehelleen tappavansa tämän sitten, kun tämä ei enää muista mitään. Elämä on liian raskasta, eikä Anja enää jaksa elää. Samalla Anjan sisaren lukioikäinen tytär Mari rakastuu kaiken nuoruutensa voimalla nuoreen äidinkielenopettajaansa Julianiin, joka puolestaan on naimisissa ja kahden pienen tyttären isä. Riikka Pulkkisen ilmestyessään melko paljon huomiota saaneen esikoisromaanin alkuasetelma avaa reitin useisiin henkilökohtaisiin tragedioihin.

Avainkysymys Pulkkisen kirjassa on, missä kulkee raja kielletyn ja sallitun välillä, mikä on oikein ja mikä väärin. Valmiita vastauksia Pulkkinen ei lukijoilleen anna, vaan antaa päähenkilöidensä ajautua yhä syvemmälle konflikteissaan. Oikeanlainen toiminta kun on niin kovin suhteellista — eri henkilöille se merkitsee eri asioita. Helpolla eivät päähenkilöt pääse kohti onneaan.

Riikka Pulkkinen on tarttunut rankkoihin aiheisiin harvinaisen kypsällä ja monipuolisella otteella. Hänen tekstinsä on sujuvaa ja värikästä, ja juonenkäänteet sekä loppuratkaisut eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä. Jos jostakin Pulkkista voisi hieman kritisoida, niin seksikohtausten määrä kirjassa on melkoinen — hieman vähempikin olisi saattanut paikoin riittää. Joka tapauksessa Raja esittelee mielenkiintoisen nuoren kirjailijan, jonka myöhempäänkin tuotantoon varmasti jossakin vaiheessa tartun. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...