Lauren Beukes: Zoo City : Eläinten valtakunta

Zoo City

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Zoo Cityn maailmassa rikolliset saavat taakakseen eläinhahmon, joka seuraa heitä. Eläimeen on maaginen yhteys ja jos eläimellä kirottu joutuu liian kauaksi eläimestään, seuraa vaikeuksia. Pienenä bonuksena eläin suo omistajalleen jonkun näppärän maagisen voiman.

Zinzi joutui vankilaan veljensä tappamisesta ja sai taakakseen laiskiaisen. Hänen voimansa on nähdä ihmisen kadonneet tavarat. Kun Zinzi kohtaa ihmisen, hän näkee tämän ympärillä pilven yhteyksiä, jotka johtavat tämän kadonneisiin tavaroihin. Zinzi käyttää voimaansa hyväkseen tienatakseen rahaa etsimällä ihmisten tavaroita.

Zinzi ei etsi kadonneita ihmisiä, mutta joutuu tekemään poikkeuksen, kun eräs hänen asiakkaansa kuolee kesken keikan ja Zinzi joutuu epäilysten kohteeksi. Tiedossa on hankaluuksia, joten Zinzi suostuu kuuluisan musiikkimogulin toimeksiantoon etsiä suositun iJuse-bändin kaksosparin toinen jäsen, joka on kadonnut. Ainakin keikasta maksetaan hyvin; Zinzillä on nimittäin taakkanaan myös vanhoja huumevelkoja, joita kuitatakseen hän joutuu raatamaan nigerialaiskirjeiden kirjoittajana.

No, ihan niin onnekkaasti asia ei käy, että Zinzi löytäisi etsimänsä, kuittaisi velkansa ja pääsisi pois Johannesburgin eläingetosta, Zoo Citystä, kohti normaalimpaa elämää. Päinvastoin – alkuun melko yksinkertaiselta vaikuttava keikka johtaa Zinzin vain entistä suurempiin vaikeuksiin.

Zoo City on jännittävä ja omaperäinen urbaanifantasia, jossa on raikkaita ideoita. Johannesburg on myös melko epätavallinen tapahtumapaikka, joka antaa kirjalle oman säväyksensä. Lauren Beukesilta on ilmestynyt suomeksi sarjamurhaajatrilleri Säkenöivät tytöt, toivottavasti sen suosion myötä tämäkin hieno kirja saataisiin suomeksi.

(Päivitys 3.6.2017: Kirja ilmestyi suomeksi 2016. Arvio perustuu englanninkieliseen.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...