Tähtifantasia-ehdokkaat 2012

Tähtifantasia-raadin lehdistötiedote:

Helsingin Science Fiction Seura ry. jakaa vuosittain Tähtifantasia-palkinnon parhaalle suomennetulle fantasiakirjalle. Vuoden 2011 käännöksistä asiantuntijaraati on valinnut viisi fantasiakirjallisuuden monimuotoisuutta heijastavaa teosta palkintoehdokkaiksi.

  • John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen (Gummerus) – ”Kauhuromaani tutkii vaistojen ja yhteiskunnan häilyvää rajapintaa. Teos vakuuttaa herkällä henkilökuvauksellaan.”
  • Hal Duncan: Pako helvetistä! (Like) – ”Tyylikäs ja omaperäinen pienoisromaani tempaa mukaansa ja iskee vimmalla päin maailman vääryyksiä.”
  • China Miéville: Toiset (Karisto) – ”Vetävästä murhamysteeristä kasvaa henkeäsalpaava kuvaus inhimillisen ymmärryksen ja yhteiskunnan rajojen keinotekoisuudesta.”
  • Andrzej Sapkowski: Kohtalon miekka (WSOY) – ”Itäeurooppalaista laatufantasiaa, joka sekoittaa rohkeasti huumoria ja sadun tenhoa realistiseen kerrontaan.”
  • Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi (Atena) – ”Kaunis, monipiirteinen tarina eristäytymisestä, kohtalosta sekä rakkaudesta.”

Tähtifantasia-palkinnon raatiin kuuluvat kriitikko Jukka Halme, kriitikko Aleksi Kuutio, kirjailija ja kustannustoimittaja Anne Leinonen sekä fantasiaharrastaja, Risingshadow.netin edustaja Osmo Määttä.

Palkinnon saaja julkistetaan heinäkuun 20.–22. päivä Tampereella järjestettävässä Finncon-tapahtumassa.

Päivitys: Palkinnon voitti Kohtalon miekka. Lue lehdistötiedote.

Tähtifantasia-palkinnon aiemmat voittajat:

Andrzej Sapkowski: Viimeinen toivomus (WSOY, 2010)
Haruki Murakami: Kafka rannalla (Tammi, 2009)
Ellen Kushner: Thomas Riiminiekka (Vaskikirjat, 2008)
Ngugi wa Thiong’o: Variksen velho (WSOY, 2007)
Jeff VanderMeer: Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki (Loki-kirjat, 2006)

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kommentti

  1. Tavallinen asiain tila, että Kirjavinkeissä on vinkattu kaikki Tähtifantasia-ehdokkaat, on nyt saatettu voimaan (no okei, on niitä pari vinkkaamatta). Nyt kun olen lukenut kaikki, niin sanoisin, että ihan hyvä paketti. Vähiten soisin voiton Hal Duncanille — Pako helvetistä! oli viihdyttävä, mutta ei erinomainen. Paras noista on Toiset, mutta toisaalta kannatan sitä jo Tähtivaeltaja-voittajaksi. En pahastuisi, jos Sapkowski nappaisi toisen voittonsa, mutta olisihan sekin vähän tylsää.

    Eli sovitaan näin, että voitto menee Ruotsiin Kultatukalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.