Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Safkaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen valmisti ensimmäisenä ruokalajina vaimolleen, joka “meinasi itkeä sitä syödessään – oli kuulemma niin hyvää”. No, olihan se ihan hyvää, itku tosin ei ollut lähelläkään.

Mitään tajunnanräjäyttävää siis ei ole tiedossa, vaan nimensä mukaisesti kirja saattelee käyttäjänsä arkiruuan, hieman fiinimmän sellaisen lähteille. Juuri tämä tekee kirjasta helposti lähestyttävän ja se onkin oiva yksilö erilaisten ruoanlaittajien keittokirjahyllyihin. Sen avulla voi nimittäin loihtia pitkän kaavan gourmet-illallisen alku-, pää- ja jälkiruokineen tai yksinkertaisesti kokata kiireisen – mutta silti maistuvan – arkiaterian.

Lisäplussaa annan kirjalle sen luonnollisen kauniista ulkonäöstä, joka henkii suomalaista, tavallisen onnellista elämää. Ruoat on kuvattu kauniisti, yksinkertaisuutta kunnioittaen, ehdottomalla pieteetillä ruokaa ja sen synnyttämiä mielikuvia kohtaan.

Kirjan tekijöitä lainatakseni “rakkaimmat muistomme rakentuvat vahvasti ruokaelämysten ympärille”. Näinhän se usein on, ja juuri siitä syystä suosittelen tätä kirjaa lämmöllä kaikille oman elämänsä kotikokeille. Miksi emme tekisi arjestakin juhlaa – vaikka joka päivä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...