Kari Välimäki: Todensanat : lyhytproosaa

Todensanat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Todensanat on aivan hurmaava kokoelma pieniä kertomuksia. Ei niitä oikein voi novelleiksikaan kutsua, vaan ne ovat pieniä, vain muutaman sivun katkelmia. Kari Välimäki katselee niissä maailmaan viistommin kuin useimmat muut, ja lopputulos on kiehtova. Näissä tarinoissa riittää mielenkiintoisia käänteitä ja nyrjähdyksiä.

Monia tarinoita yhdistää sanojen ja mielikuvituksen voima. Konkreettisimmillaan se on “Todensanat”-novellissa, jossa häämatkalla oleva pariskunta eksyy metsään, missä miehen sanomiset heijastuvat todellisuuteen välittömästi.

Todensanojen tarinat ovat kiehtovia ja usein pahuksen hauskoja, niin äkkivääriä näkökulmia Välimäki maailmaan ottaa. Ja jos joku juttu ei niin osukaan, niin seuraava jo hykerryttääkin. Kokoelma ei ole paksu kirja, mutta runsas se silti on, koska yksittäiset jutut ovat lyhyitä. Hauska kokoelma, tätä on helppo suositella oivaltavan ja odottamattoman huumorin ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...