Ritva Sorvali (toim.): 100 rikollista raapaletta : Kouvolan Dekkaripäivien kirjoituskilpailun parhaat 2017

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Raapale on tasan sadan sanan pituinen novelli. Tässä teoksessa niitä on 100.

100 rikosaiheista todella lyhyttä tarinaa lukee hetkessä, koska ei oikeastaan tarvitse keskittyä. Välähdyksenomaisesti tarinat soljuvat silmien lomitse kuin katselisi valokuva-albumia, paitsi että nyt on jännittävämpää.

Kun on kyse lyhyestä tarinasta, niin huolimatta siitä, että aiheena on rikos, alkaa väkisinkin välillä naurattaa. Kiteytys on mielenkiintoista. Sadalla sanalla on kerrottava rikoksia ja niitähän riittää. Kaikki erilaisia, jopa runomuotoon kirjoitettukin löytyy. Parisuhde on monessa rikollisena näyttämönä.

Kirjoittajat ovat kaikki suomalaisia ja voipa vilahtaa tuttuja nimiä, kuten vaikkapa Pentti Arajärvi, jonka tarina rikoksesta oli varsin hupaisa.

Raapaleessa on alku ja loppu. Jos ei jaksa lukea dekkareita, niin raapaleen jaksaa, sillä siihen ei tarvitse sillä tavalla paneutua. Lukee yhden tai kaksi tai vaikka kaikki, kunhan lukee.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...