Ludovic Roubaudi: 112

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vieux-Colombierin paloaseman kapteeniksi tulee nainen, ja sekös saa miehisen työyhteisön karvat nousemaan pystyyn. Pahiten asian ottaa sydä­melleen Malavoie, loistava kuljettaja, mutta muuten ärsyttävä ja lapsel­linen machoilija. Ongelma on nimenomaan uuden kapteenin naiseus, sillä kapteeni kyllä tekee nopeasti selväksi, että esimies- ja palomies­taidoiltaan hän on ensiluokkainen.

Ludovic Roubaudin 112 on palomiesromaani. Kirjailija on itse työskennellyt paloasemalla, ja se näkyy kirjan sivuilta sellaisina yksityiskohtina, joita ei olisi oikeastaan osannut edes kaivata. 112:n parasta antia ovatkin kuvaukset käytännön pelastustöistä. Niihin on saatu autenttista otetta, jos kohta Roubaudi tiettyihin liioitteluihinkin draaman vuoksi sortuu.

Kuvaukset paloaseman väen vapaa-ajan harrasteista, univormugigolon rooleista sekä tunkkaisista sukupuolinormeista ovatkin sitten laimeampaa antia, vaikka niitä ryydittääkin melko hurtti huumori. No, 112:n tehtävä on viihdyttää, ei ehkä olla suuri taideteos.

Kaikkiaan Roubaudia voi suositella reipastempoista lukuromaania etsivälle lukijalle. Selkeä juoni, draaman kaari ja katharsis: kaikki löytyy. Paula vinkkasi Roubaudin esikoisteosta Sirkuksen miehiä ihmiselle, joka ei ole koskaan lukenut mitään. Ehkä 112 sopii samaan kategoriaan. Ihan hyvä välipala!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...