Mary Jane Mucklestone: 150 pohjoismaista kirjoneulemallia

150 pohjoismaista kirjoneulemallia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

150 pohjoismaista kirjoneulemallia on peräti kansainvälinen kirja, onhan sen kirjoittaja seattlelainen Mary Jane Mucklestone ja julkaisija merkittävä brittiläinen käsityökirjojen kustantamo Quarto.Tarvitaanko siis eurooppalais-amerikkalaista yhteistyötä skandinaavisten mallien esittelemiseksi? Ilmeisesti näin on, sillä Mucklestonen kirja on hurmaava kirjoneuleen ystävän aarreaitta.

Kullakin pohjoismaalla on omat tyypilliset mallinsa: kaikkihan me tunnemme vaikkapa norjalaiset ja islantilaiset villapaidat. Mucklestonen kirja ei kuitenkaan varsinaisesti anna valmiiden töiden ohjeita; kirjan lopussa on vain neljä suhteellisen yksinkertaista mallityötä. Kirjan pääpaino on kuvioissa ja niiden yhdistelyssä eri värejä käyttäen. Lisäksi mukana on laajahko tekniikkaosuus, jossa opetetaan nimenomaan kirjoneuleille tyypillisiä asioita: pyöröneuleita, lankajuoksuja ja steekingiä eli valmiin pyöröneuleen leikkaamista auki, joista viimeksimainitusta annettiin ainakin minulle täysin uudenlaisia ohjeita.

Mallit itse ovatkin sitten melko perinteisiä, kuten tällaiselle kirjalle sopiikin: on erilaisia kukka- ja tähtiraitoja, hirviä ja poroja, lintuja, tyyliteltyjä ihmishahmoja. Erityisesti minua kuitenkin miellyttivät malleissa käytetyt värit, joille oli annettu vielä vaihtoehtojakin. Uskoisin, että moni kirjoneuleen ystävä tai siksi haluava ihastuu tähän kirjaan.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...