Mary Jane Mucklestone: 150 pohjoismaista kirjoneulemallia

Osta kirja itsellesi

150 pohjoismaista kirjoneulemallia on peräti kansainvälinen kirja, onhan sen kirjoittaja seattlelainen Mary Jane Mucklestone ja julkaisija merkittävä brittiläinen käsityökirjojen kustantamo Quarto.Tarvitaanko siis eurooppalais-amerikkalaista yhteistyötä skandinaavisten mallien esittelemiseksi? Ilmeisesti näin on, sillä Mucklestonen kirja on hurmaava kirjoneuleen ystävän aarreaitta.

Kullakin pohjoismaalla on omat tyypilliset mallinsa: kaikkihan me tunnemme vaikkapa norjalaiset ja islantilaiset villapaidat. Mucklestonen kirja ei kuitenkaan varsinaisesti anna valmiiden töiden ohjeita; kirjan lopussa on vain neljä suhteellisen yksinkertaista mallityötä. Kirjan pääpaino on kuvioissa ja niiden yhdistelyssä eri värejä käyttäen. Lisäksi mukana on laajahko tekniikkaosuus, jossa opetetaan nimenomaan kirjoneuleille tyypillisiä asioita: pyöröneuleita, lankajuoksuja ja steekingiä eli valmiin pyöröneuleen leikkaamista auki, joista viimeksimainitusta annettiin ainakin minulle täysin uudenlaisia ohjeita.

Mallit itse ovatkin sitten melko perinteisiä, kuten tällaiselle kirjalle sopiikin: on erilaisia kukka- ja tähtiraitoja, hirviä ja poroja, lintuja, tyyliteltyjä ihmishahmoja. Erityisesti minua kuitenkin miellyttivät malleissa käytetyt värit, joille oli annettu vielä vaihtoehtojakin. Uskoisin, että moni kirjoneuleen ystävä tai siksi haluava ihastuu tähän kirjaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...