Mila Duktig ja Marjukka Vuorisalo: Synkät kuteet : musta neulekirja

Synkät kuteet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

”When I find a colour darker than black, I’ll wear it.” Tämä Coco Chanelin lentävä lause sopii hyvin motoksi myös Marjukka Vuorisalon ja Mila Duktigin kirjaan, jossa eivät pastellivärit juhli.

Synkät kuteet sisältää omalaatuisia neulemalleja gooteille, punkkareille ja hevareille, ja kaikki ovat tietysti mustia, vähän valkoista tai punaista sitten koristeena. Malleja on naisille ja miehille, ja pari vauvan sekä koirankin neuletta on kirjan lopussa.

Mukana on suuritöisiä ja vaikeitakin takkeja ja puseroita, ja sitten nopeammin toteutettavia asusteita, kuten käsineitä ja pipoja. Ohjeet on käytännöllisesti varustettu pääkallokuvioilla, joiden lukumäärä osoittaa mallin haasteellisuuden. Kirjan neuleet on toteutettu Novitan langoilla, joita on kaikkialla melko helposti saatavissa, mutta neuletiheyden mukaan ne voidaan tietysti vaihtaa toisiinkin lankoihin, jos ne miellyttävät enemmän. Kokoja on paljon, myös runsaammille muodoille.

Onpahan tämä ainakin erilainen neulekirja! Niin paljon kuin mustasta pidänkin, ei rohkeuteni ehkä riittäisi pukea vauvaa mustaan luurankohaalariin, mutta näitä rohkeita on varmasti olemassa. Mikään ei tietysti estä vaihtamasta värejä vaaleampiin, etenkin kun pelkän mustan neulominen käy tunnetusti kovasti silmille sähkövalossa… ­

Kirjan yleisilme on aiheen mukainen, eli kaikki mallit on kuvattu mustaa taustaa vasten, mikä tietysti tekee ne vähän hankaliksi hahmottaa, mutta muutakaan väriä tähän olisi ollut vaikea kuvitella. Tyylikäs kirja joka tapauksessa, ja voisi olla mukava lahja alan harrastajalle.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...