Mila Duktig ja Marjukka Vuorisalo: Synkät kuteet : musta neulekirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

”When I find a colour darker than black, I’ll wear it.” Tämä Coco Chanelin lentävä lause sopii hyvin motoksi myös Marjukka Vuorisalon ja Mila Duktigin kirjaan, jossa eivät pastellivärit juhli.

Synkät kuteet sisältää omalaatuisia neulemalleja gooteille, punkkareille ja hevareille, ja kaikki ovat tietysti mustia, vähän valkoista tai punaista sitten koristeena. Malleja on naisille ja miehille, ja pari vauvan sekä koirankin neuletta on kirjan lopussa.

Mukana on suuritöisiä ja vaikeitakin takkeja ja puseroita, ja sitten nopeammin toteutettavia asusteita, kuten käsineitä ja pipoja. Ohjeet on käytännöllisesti varustettu pääkallokuvioilla, joiden lukumäärä osoittaa mallin haasteellisuuden. Kirjan neuleet on toteutettu Novitan langoilla, joita on kaikkialla melko helposti saatavissa, mutta neuletiheyden mukaan ne voidaan tietysti vaihtaa toisiinkin lankoihin, jos ne miellyttävät enemmän. Kokoja on paljon, myös runsaammille muodoille.

Onpahan tämä ainakin erilainen neulekirja! Niin paljon kuin mustasta pidänkin, ei rohkeuteni ehkä riittäisi pukea vauvaa mustaan luurankohaalariin, mutta näitä rohkeita on varmasti olemassa. Mikään ei tietysti estä vaihtamasta värejä vaaleampiin, etenkin kun pelkän mustan neulominen käy tunnetusti kovasti silmille sähkövalossa… ­

Kirjan yleisilme on aiheen mukainen, eli kaikki mallit on kuvattu mustaa taustaa vasten, mikä tietysti tekee ne vähän hankaliksi hahmottaa, mutta muutakaan väriä tähän olisi ollut vaikea kuvitella. Tyylikäs kirja joka tapauksessa, ja voisi olla mukava lahja alan harrastajalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...