Donald E. Westlake: Kohti kuolemaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

361 on mestarina arvostetun Donald Westlaken kovaotteinen — hardboiled — rikosromaani. Alunperin vuonna 1962 ilmestynyt (ja vuonna 1969 suomennettu) romaani koki uuden tulemisen vuonna 2005 Hard Case Crime -kustantamon julkaisemana.

Kirjan punaisena lankana on kosto. Ray Kelly on ajamassa autolla isänsä kanssa, kun vierelle ajaa kermanvärinen Chrysler aseet paukkuen. Kellyn isä kuolee välittömästi, Ray taas herää sairaalasta huonossa kunnossa ja ilman toista silmää. Ja tämä on vasta alkua…

Seuraa kostoretki ja runsaasti ruumiita. Rayn isä ei ole suinkaan ollut puhdas pulmunen ja viaton sivustakatsoja — perhesiteiden ja verisukulaisuuden merkitys punnitaan. Hardboiled-kirjallisuuden tyyliin päähenkilö tyhjentää viinapulloja noin joka toisella sivulla, tappelua ja tulitaistelua riittää ja onpa henkilögalleriassa jokunen mafiosokin. Takuuviihdettä, siis.

Suomennoksen laadusta ei ole mitään käsitystä, itse olen lukenut Hard Case Crimen uuden laitoksen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...