Donald E. Westlake: Kuuma kivi

Kuuma kivi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun John Dortmunder vapautuu vankilasta ehdonalaiseen, on häntä odottamassa vanha kaveri Kelp, jolla on heti tarjota loistokeikka. Pienen afrikkalaisen valtion kansallisaarre, suuri smaragdi, on joutunut naapurimaan haltuun, ja se pitäisi nyt saada takaisin alkuperäiselle omistajalleen. Kivikin olisi vielä sopivasti näytteillä New Yorkissa. Eli ei muuta kuin ryöstösuunnitelmaa punomaan.

Keikka ei tietenkään mene ihan niin kuin pitäisi. Yksi asia johtaa toiseen, ja pian Dortmunder kumppaneineen löytää itsensä rosvoilemasta toinen toistaan omituisemmista paikoista. Murto vankilaan? Poliisiasemalle? Mitä vielä! Kovan onnen smaragdi tuntuu kantavan jonkinlaista kirousta mukanaan.

Donald E. Westlake on jo 1960-luvulla uransa aloittanut tuottoisa ja arvostettu amerikkalainen dekkaristi, joka taitaa pikkukelmeistä kirjoittamisen. Vuodelta 1970 peräisin oleva Kuuma kivi on oivallinen kieli poskessa kirjoitettu sopivasti huumorilla höystetty seikkailu, jossa juonenkäänteet ovat rivakoita ja yllättäviä, henkilöhahmot herkullisia ja dialogi nasevaa. Kirjan pohjalta on tehty vuonna 1972 Robert Redfordin tähdittämä elokuvakin.

Itse nautin silloin tällöin tällaisista kepeistä välipaloista. Varmasti moni muukin rikoskirjallisuuden ystävä voi Kuuman kiven kanssa viettää mukavan iltapuhteen tai parikin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...