Donald E. Westlake: Kuuma kivi

Kuuma kivi

Osta kirja itsellesi

Kun John Dortmunder vapautuu vankilasta ehdonalaiseen, on häntä odottamassa vanha kaveri Kelp, jolla on heti tarjota loistokeikka. Pienen afrikkalaisen valtion kansallisaarre, suuri smaragdi, on joutunut naapurimaan haltuun, ja se pitäisi nyt saada takaisin alkuperäiselle omistajalleen. Kivikin olisi vielä sopivasti näytteillä New Yorkissa. Eli ei muuta kuin ryöstösuunnitelmaa punomaan.

Keikka ei tietenkään mene ihan niin kuin pitäisi. Yksi asia johtaa toiseen, ja pian Dortmunder kumppaneineen löytää itsensä rosvoilemasta toinen toistaan omituisemmista paikoista. Murto vankilaan? Poliisiasemalle? Mitä vielä! Kovan onnen smaragdi tuntuu kantavan jonkinlaista kirousta mukanaan.

Donald E. Westlake on jo 1960-luvulla uransa aloittanut tuottoisa ja arvostettu amerikkalainen dekkaristi, joka taitaa pikkukelmeistä kirjoittamisen. Vuodelta 1970 peräisin oleva Kuuma kivi on oivallinen kieli poskessa kirjoitettu sopivasti huumorilla höystetty seikkailu, jossa juonenkäänteet ovat rivakoita ja yllättäviä, henkilöhahmot herkullisia ja dialogi nasevaa. Kirjan pohjalta on tehty vuonna 1972 Robert Redfordin tähdittämä elokuvakin.

Itse nautin silloin tällöin tällaisista kepeistä välipaloista. Varmasti moni muukin rikoskirjallisuuden ystävä voi Kuuman kiven kanssa viettää mukavan iltapuhteen tai parikin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...