Matthew Inman: 5 Very Good Reasons to Punch a Dolphin in the Mouth

Osta kirja itsellesi

The Oatmeal nousi isoksi netti-ilmiöksi nopeasti. Vielä kevääseen 2009 asti Matthew Inman teki työkseen nettisivuja. Kyllästyminen iski, tuloksena nettisarjakuva The Oatmeal. Nyt, vajaata kahta vuotta myöhemmin, The Oatmeal on päässyt kansien väliin ja kerännyt mainetta ja kunniaa ja yli neljä miljoonaa lukijaa kuussa.

Räjähdyksenomainen suosio johtuu tietysti siitä, että The Oatmeal on yksinkertaisesti hyvä. Jutut ovat nokkelia, välillä jopa opettavaisia, samalla kieroutuneen hauskoja. Piirrostyyli on yksinkertainen, toimiva ja nopeasti tunnistettava. Huumori on sopivasti alatyylistä.

Esipuhe lupaa kirjan sisältävän gorilloja, prostituutiota, kakkavitsejä, pieniä määriä moottorisahoja, suuria määriä miesten nännejä ja yhden huumeista riippuvaisen dinosauruksen. Tarkoitus on viihdyttää, opastaa ja loukata. Voin tyytyväisenä raportoida, että lupaukset pidetään moitteettomasti. Kirja sisältää kaiken huipuksi 27 uutta, netissä julkaisematonta huumoripläjäystä, esimerkiksi ”8 syytä pitää kanadalaista lemmikkinä”.

Jos Oatmeal ei ole vielä tuttu, kannattaa tietysti suunnata nettisivulle ottamaan maistiaisia. Aloittakaa vaikka ajankohtaisesta Winter 2010 State of the Web -katsauksesta, lopusta löytyviä jatkolinkkejä seuraamalla viihdyttää itseään helposti tuntikausia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...