Patrick Ness: A Monster Calls

A Monster Calls

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Patrick Nessin A Monster Calls on jo nyt monen nuoren aikuisen must read -listoilla. Tällä kertaa ei kyse ole vampyyriromantiikasta, dystopisesta maailmasta tai edes taikuudesta. Kyse on pelottavimmasta asiasta mitä olla saattaa – ihmisen mielestä. Ness kirjoitti kirjan, mutta idea ja hahmot tulivat edesmenneeltä Siobhan Dowdilta, joka kuoli ennen kun sai tarinan paperille. Ness on antanut elämän kirjalle, joka saattaa sisältää kuolemattoman tarinan.

Conor on poika, jonka äiti on kuolemansairas, isä asuu Amerikassa uuden perheensä kanssa ja jota isoäiti sietää tarvittaessa. Elämä on pelkkää painajaismaista odotusta, jossa kiusaaminen on tervetullutta vaihtelua. Mutta pahinta on, kun Conorin annetaan vain olla, teki hän mitä tahansa. Pahinta on kun kun kukaan ei enää huomaa – se mitä ei näe, sitä ei tarvitse auttaa. Sitten Conorin ikkunan alle tulee hirviö, joka auttaa Conoria näkemään totuuden.

Vain näin hyvä kirja voi satuttaa näin paljon. Kirja ottaa kylmällä kouralla kiinni sydämestä ja puristaa otteessaan loppuun saakka. Jim Kayn kuvitus pitää yllä lohdutonta tunnelmaa.

Huomio: Suomennos teoksesta ilmestyy Tammelta 16.6.2016. Suomennos Hirviön kutsu on arvioitu erikseen.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...