Patrick Ness: A Monster Calls

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Patrick Nessin A Monster Calls on jo nyt monen nuoren aikuisen must read -listoilla. Tällä kertaa ei kyse ole vampyyriromantiikasta, dystopisesta maailmasta tai edes taikuudesta. Kyse on pelottavimmasta asiasta mitä olla saattaa – ihmisen mielestä. Ness kirjoitti kirjan, mutta idea ja hahmot tulivat edesmenneeltä Siobhan Dowdilta, joka kuoli ennen kun sai tarinan paperille. Ness on antanut elämän kirjalle, joka saattaa sisältää kuolemattoman tarinan.

Conor on poika, jonka äiti on kuolemansairas, isä asuu Amerikassa uuden perheensä kanssa ja jota isoäiti sietää tarvittaessa. Elämä on pelkkää painajaismaista odotusta, jossa kiusaaminen on tervetullutta vaihtelua. Mutta pahinta on, kun Conorin annetaan vain olla, teki hän mitä tahansa. Pahinta on kun kun kukaan ei enää huomaa – se mitä ei näe, sitä ei tarvitse auttaa. Sitten Conorin ikkunan alle tulee hirviö, joka auttaa Conoria näkemään totuuden.

Vain näin hyvä kirja voi satuttaa näin paljon. Kirja ottaa kylmällä kouralla kiinni sydämestä ja puristaa otteessaan loppuun saakka. Jim Kayn kuvitus pitää yllä lohdutonta tunnelmaa.

Huomio: Suomennos teoksesta ilmestyy Tammelta 16.6.2016. Suomennos Hirviön kutsu on arvioitu erikseen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...